Du gamla du fria – för en jävla lögn.

 Sverige har dessvärre blivit allt annat än det som våra äldre har byggt upp det till. Klyftorna ökar och allt fler tvingas låna pengar av anhöriga eller leva på det sociala. Regeringen blundar och skiter i hur folket mår. Själv är ju hela jävla politikerkåren skyddad av det svenska politiska systemet. Och är ju synd och skam att påstå att alliansen politiker är fattiglappar från förr.

Att prioritera bland räkningarna och andra utgifter månad efter månad är mycket jobbigt oavsett vem som gör det. Man vet att man har ett kalas eller fest (nu svarar någon, sånt man får prioritera bort), men man vill så gärna ge sina barn ett paket och en tårta och barnen är ingenting man prioriterar bort.

Sverige har inte råd att låta folk har ett normalt liv med normala ekonomiska inkomster om man blir sjuk eller arbetslös. Men vi har råd att låna ut till andra länder för att rädda deras trasiga ekonomier. Synd bara att vi inte ser till vårt eget hus först innan vi hjälper grannen.

 Problemet är ju att det inte finns några arbeten att gå till. Det offentliga har ett enormt ansvar över arbetsmarknaden, men dessvärre vill inte ens kommun och landsting eller för den saken skull staten ta sitt ansvar och vara föredömen som arbetsgivare. Sverige har så mycket tillgångar och det är hög tid att vi tar tillvara dem. Vi kan inte sälja ut, inte ta vårt arbetsgivaransvar eller på annat sätt skylla över ansvaret på annan. Vi har gemensamt ett ansvar för Sverige.

Lättare att sälja ut än att ta sitt ansvar.

Micke

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Du gamla du fria – för en jävla lögn.

 1. Sven skriver:

  Platsbanken hade idag 75000, sjuttiofemtusen lediga jobb. Lägg därtill alla de jobb som aldrig utannonseras. Det kryllar av jobb för den som vill arbeta.För den som VILL arbeta. Somliga tycker dock det är lättare att andra gör jobbet. Bara man får del av kakan.

 2. admin skriver:

  25% av sveriges befolkning i åldersgruppen 18 – 24år är arbetslösa. Det är ganska många fler det än 75000 stycken.

 3. Sven skriver:

  Jo men 75000 plus alla oannonserade är betydligt fler än noll som du skrev. Man får tag på arbete om man vill ha ett.

 4. admin skriver:

  Jo, men antalet arbetslösa är betydligt fler än så. Vi står inför en revolution som påbörjats med wall street protesterna och som nu fortsätter sprida sig över världen och bli än värre, tills världens ledare verkligen börjar lyssna på folket och inte på sig själva.

 5. Sven skriver:

  Jo men om vi ser till Sverige vilket din artikel handlade om så finns det ju jobb.
  Sen kanske man inte får det tilldelat i famnen utan att anstränga sej lite o skaffa ett. Man kan inte förvänta sej att nån annan ska fixa det. Man har alltid ansvar för sitt eget liv. Vi har haft det för lätt ett antal decennium. Verkligheten kommer alltid i kapp oss.

 6. admin skriver:

  Om man tittar till Sverige som helhet så visst finns det jobb, men antalet arbetssökande är många många fler än jobben. Sen när man tittar på hur nuvarande regering ändrade akassereglerna, ja så har antalet personer som får försörjningsstöd ökat. Ja, jobben finns, 13/2 var det registrerade hos arbetsförmedlingen 80000.
  Sen om det har varit alldeles för lätt eller inte, det vet jag inte om det jag kan hålla med om. Men om man ska välja mellan pest eller kolera, ja då har då inte nuvarande system blivit till någon förbättring. En översyn av det gamla reglerna och med en hårdare kontroll hade räckt mer än väl, nu slår det ut allt även de som tex verkligen är sjuka. Men ett sådant system som vi nu har är ju ingenting som drabbar en riksdagsledamot eller regeringsmedlem då de är skyddade av systemet. Snacka om att de verkligen har det lätt, de är ju till och med försörjda av systemet resten av livet. Snacka om att gå på bidrag i stället för att arbeta.

 7. Sven skriver:

  Jo o vilka har suttit o bestämt det systemet för de styrande kan man fundera på.
  Antagligen de som suttit o bestämt mest genom åren. Det ordnar sej alltid för den som är sjuk även om nån hamnar i kläm ibland. Förr slängdes mängder av folk på tippen(förtidspension) istället för att ges chansen att fortsätta tjäna sitt uppehälle. Från den synvinkeln klagades det aldrig även fall utanförskapet som sån tillvaro ger skapar mängder av problem o sjukdomar.
  Tror ändå att det mesta rår man över själv. Man får tag i arbete om man vill.
  Man kan inte se på statistik och bestämma sej för att det är för svårt eller inte går.

 8. admin skriver:

  Självklart är det så att det är de politiska partierna har suttit och röstat fram detta system. Något som jag också kritiserat förr här. Sen är det klart att var och en alltid har ett eget ansvar, men är det rätt att inte det svenska socialförsäkringssystemet inte hjälper till när det behövs utan man ska vara tvungen att vända sig till socialtjänsten och få försörjningsstöd.

 9. Peter skriver:

  Måste nog hålla med admin lite här faktiskt, ha själv varit arb.lös sedan Dec nu och får ej ngn utbildning av arbetsförmdlingen som t.ex taxi, buss eller lastbilskort pga att jag inte hör till rätt grupp som är prioriterad, får svar att jag är för gammal helt enkelt, kan t.o.m. bevisa för arbetsförmedling med hälp av intyg från div. olika åkeriägare, bussbolag samt taxibolag att jag kan få jobb inom dessa yrken efter jag fått ngt av dessa kort men det hjälper dock inte. Visst det finns jobb inom vård och andra yrken men ALLA passar inte att jobba med detta p.g.a vissa saker. Så ska folk tvingas ta jobb som dom inte passar el klarar av att göra, och därmed öka sjukskrivning och personalbristen.??

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.