Eda kommun bryter mot lagen

Eda kommun har nu äntligen svarat och jag tackar för den service jag fick av kommunens tjänstemän. Det var som jag trodde och Eda kommun bryter mot lagen när det gäller mattransporterna till våra äldre.

Min fråga till Eda kommun var. Finns trafiktillstånd för att utföra matdristribution till de äldre. På ett ungefär så var det i alla fall. Inget trafiktillstånd finns fick jag till svar, då Eda kommun tar betalt av de äldre för att utföra dessa transporter (se detta dokument, under punkt 10.3) så ser ni själva vad det står.

Svaret som kom från Transportstyrelsen och frågan till den från Kommunen finns här, Tack för din fråga med ärendenummer TSMS 2012/138.

Fråga: Fråga angående tillstånd

Eda kommun Arbetsmarknadsenheten kör kyld mat från ett centralkök ut till äldreboenden och även till behovsbedömda pensionärer som bor i hemmet.
I samband med transport av den kylda maten levereras även specerier och andra förnödenheter ut till de pensionärer som av behovsbedömare blivit beviljade denna service, hemtjänsten beställer då åt brukaren
Leveranser av varmhållen mat sker från ett av skolköken och ut till förskola, fritids och byskolor.
Leveranser av kyld mat och specerier sker med kylbuss.

Alla leveranser utförs av personal anställda i Eda kommun, Arbetsmarknadsenheten och alla erforderliga tillstånd från Miljö och Hälsoskyddkontoret är sökta och beviljade.

Kostnaderna för dessa leveranser regleras internt inom kommunen.

Efter tidigare kontakt med myndighet var ovanstående ej tillståndspliktigt.
Frågeställningen nu är om någon förändring angående detta skett?

Göran Olsson, Arbetsmarknadschef
Svar: Det har inte skett någon förändring angående din frågeställning. Om ni inte tar något betalt av pensionärerna för dessa transporter behövs inget trafiktillstånd.  

Med vänliga hälsningar
Forsberg Eleonore

Supportenheten
Transportstyrelsen

Så saken är ju i och med det klar. Antingen söker man transporttillstånd för dessa transporter och då tycker jag också att man ska lägga ut transporterna på anbudsförfarande eller så tar man bort avgiften för de äldre. Sen ska jag tillägga att detta är jag säker på rör sig om ett misstag och ingenting annat.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.