Du gamla du fria – för en jävla lögn.

 Sverige har dessvärre blivit allt annat än det som våra äldre har byggt upp det till. Klyftorna ökar och allt fler tvingas låna pengar av anhöriga eller leva på det sociala. Regeringen blundar och skiter i hur folket mår. Själv är ju hela jävla politikerkåren skyddad av det svenska politiska systemet. Och är ju synd och skam att påstå att alliansen politiker är fattiglappar från förr.

Att prioritera bland räkningarna och andra utgifter månad efter månad är mycket jobbigt oavsett vem som gör det. Man vet att man har ett kalas eller fest (nu svarar någon, sånt man får prioritera bort), men man vill så gärna ge sina barn ett paket och en tårta och barnen är ingenting man prioriterar bort.

Sverige har inte råd att låta folk har ett normalt liv med normala ekonomiska inkomster om man blir sjuk eller arbetslös. Men vi har råd att låna ut till andra länder för att rädda deras trasiga ekonomier. Synd bara att vi inte ser till vårt eget hus först innan vi hjälper grannen.

 Problemet är ju att det inte finns några arbeten att gå till. Det offentliga har ett enormt ansvar över arbetsmarknaden, men dessvärre vill inte ens kommun och landsting eller för den saken skull staten ta sitt ansvar och vara föredömen som arbetsgivare. Sverige har så mycket tillgångar och det är hög tid att vi tar tillvara dem. Vi kan inte sälja ut, inte ta vårt arbetsgivaransvar eller på annat sätt skylla över ansvaret på annan. Vi har gemensamt ett ansvar för Sverige.

Lättare att sälja ut än att ta sitt ansvar.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar