Med hår och utan

Idag har det varit en jättespännande dag, både privat och politisk. Först så är det den utan hår  som yttrade ytterligare ett steg i debatten om jobben som inte finns. Vi ska nu jobba tills vi är 75 om vi vill och detta ska vi göra för att få en drägligare inkomst när vi blir bättre. Ok, jobba längre är anledningen. Förlänga arbetslivet med 22 procent (beräknat från att man börjar jobba vid 20 års ålder). Tanken är ju vacker, men då Reinfelt tillhör det parti som han gör, bestående av mestadels höginkomsttagare som på ena eller andra sättet är företagsinvolverade, glömmer han att påtala (journalisterna glömmer att granska) att arbetsgivare som anställer folk efter 65 års ålder sparar 21,21% i sociala avgifter. Ingen dålig inkomst till företagarna det och därmed mer till de som Reinfeldt.

Sen så kommer Ponnyn bland moderaterna som idag gör ett politiskt utspel om bankernas höga vinster. Detta i ett försök till att få väljarna att tro att moderaterna är ett parti för folket. Nåja, tror man på hans utspel, ja då finns det tyvärr inte så mycket mer än att det är synd om människan. Länken ovan är en gammal länk, men han gjorde det idag igen och inte ett smak har hänt i frågan.

 Tillsammans med vänsterpartiet och miljöpartiet, eller var för sig har nu ett gyllene läge för att verkligen börja på att diskutera politik.  Gemene man i Sverige måste få upp ögonen för att det finns två alternativ inom politiken i Sverige. Den ena är jobbpolitiken som alliansen väljer att kalla det – egoismpolitiken kallar jag den. Bra så länge som du jobbar, kass om du av någon anledning inte kan jobba längre och då minsann klagas det. Eller den gemensamma trygghetsmodellen som en gång byggdes upp i vårt land och som totalt har förstörts av det borgerliga styret i början av 1990-talet. Alliansen kallar den bidragspolitiken – och tänker som vanligt inte längre än Reinfeldts hår. Det är LÖNTAGARE från förr som avstått lönelyft som gör att vi haft detta system och inte arbetsgivarna. Historia var nog inte Reinfeldts starka ämne i skolan.

Oppositionen i Sverige har nu en chans, man kan på ett annat sätt höja folks pensioner tills de är 65 år eller tidigare. Sänk veckoarbetstiden till 30 timmar med bibehållen lön. Skulle ge massa fler personer arbete. Höj månadslönerna – pensionerna är %uella av lön och ju mer man då tjänar, ju mer får man ju i pension. Se där ja, jag kanske kan få en pension när jag blir 61 i alla fall. = Om du röstar en gång till på alliansen är det detta alternativet som återstår.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar