Pension ska inte beskattas.

Att efter ett långt och strävsamt liv får vi förhoppningsvis avsluta våra liv med en lång och härlig pension. Många bland pensionärerna har alldeles för små marginaler och tvingas att söka bostadsbidrag och i värsta fall även socialbidrag.

Om man som pensionär slipper att betala skatt av den lilla pension man får, ja då kan fler få en extra guldkant på tillvaron. Nu kommer någon ”djuping” att svara att vi inte har råd med det som land. Jo, det har vi minsann, det handlar om prioritering från statskassan och ingenting annat. Man kan om man vill göra allt med politik.

Här har vi ytterligare en verklig klassfråga för arbetarrörelsen att ta tag i.

Micke

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.