Demokratisk organisation?

I sann demokratisk anda försöker nu Socialdemokraterna att få fram en ny partiledning. Det har funnits en kriskommission som kommit fram till att öppenhet nu ska genomsyra vårt parti och att vi aktivt ska arbeta för att bli en mera demokratisk organisation. Hmm, men ändå svarade i stort sett ingen på den enkät som kom ut till de ledande inom partiet. Demokratiskt och bra?

Journalistkåren skriker sig varma och än den ena än den andra försöker att hitta ett svar på vem eller vilka de tänkta partiledarkandidaterna är. Men det är inte riktigt så det fungerar. Samtliga medlemmar har faktiskt haft rätten att vara med och tycka i ärendet och det har vi fått göra på våra medlemsmöten på lokalnivå. Sedan har detta skickats vidare och valberedningen centralt sitter just nu och jobbar med saken. Så, ja jag tycker faktiskt att det är demokratiskt och bra som det är, bara medlemmar väljer att komma på mötena som man blir kallad till. Men journalistkåren har ingen anledning att få tillgång till namnen förrän allting är klart.

Den viktiga frågan för Socialdemokratin och arbetarrörelsen är inte vilken som sitter som partiledare, utan den viktiga frågan är hur politiken ska formas för framtiden. En politik som ska vara nyskapande, stärkande och kraftfull mot den moderatleda demonteringen av den svenska välfärden. En politik som går hem i folkhemmen. En politik som sätter individen i centrum före privata skattesänkarintressen som idag driver regeringens politik. Och det vore ett enormt privilegium att aktivt få vara med i detta arbete.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar