Barn försörjer sina föräldrar i Sverige.

Om man, som förälder, är tvingad till att leva på bidrag. Ja, då ska samtliga inkomster i hushållet inräknas. Detta innebär att barnbidrag, flerbarnstillägg, barnpension, underhållsbidrag, barnens löner om de jobbar etc också ska inräknas till familjens gemensamma kassa. Ska verkligen barns inkomster eller bidrag riktade till barnen, vara med och försörja familjen eller tycker ni, som jag, att denna del av familjens ekonomi ska räknas utanför för att komma barnen tillgodo?

Ytterligare en verklig klassfråga för arbetarrörelsen att ta tag i om Socialdemokraterna verkligen vill värna om de svagaste i samhället – barnen.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.