Dalmas kräver sin rätt, men har ingen!

Vissa är kritiska över att saker och ting som de kommenterar på bloggar, gör att de blir helt eller delvis censurerade. Är det någonting fel i det? Lite spännande tycker jag att det är när anonyma kommentatorer skriker att de ska bli tagna på allvar i sina kommentarer. Hmm, ja den dagen personer står för sina ord, ja då är de seriösa. Visst, det är ju rätten de har med att vara anonyma. Men jag tar fortfarande ingen anonym kommentator för seriös, tycker de är patetiska små varelser.

Den enda som har rätten att göra exakt vad han vill här är jag. Men sedan kan jag bli anmäld och dömd för det eller får en och annan på mig som är förbannad efter mig. Men kom aldrig och påstå er ha någon som helst rätt till någonting.

Micke

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

12 kommentarer till Dalmas kräver sin rätt, men har ingen!

 1. Marie-Ann skriver:

  Om man vill kommentera så har man ju rätten att vara anonym. Men det är som du skriver, om man är anonym så står man verkligen för det man säger då eller är man rädd för konsekvenser som man inte vill ta? Kanske man inte ska kommentera alls då.

 2. admin skriver:

  Du blir återigen inte publicerad Dalmas. Men om du funderar på vem som fick mig att sluta inom Piratpartiet, ja då var det av egen fri vilja. Den enda som kan sparka mig som du skriver är Valkretsledaren JP Andersson. Men, inga påtryckningar kom från han eller någon annan. Jag avgick av egen fri vilja efter att ha deltagit i årsmötet och konstaterat att det inte är en bra organisation som Piratpartiet bygger. Sen likheten som du påstår med mig SSU tid. Ja, enda likheten med den tiden är att inga påtryckningar kom då heller utan det var av personliga skäl, då jag fick reda på att jag skulle bli pappa för första gången. Men nu ska jag jag inte bli pappa någonting mer, då jag inte kan bli det längre efter en steriliseringsoperation för drygt 8 år sen. Så, enda likheten är att det är av fri vilja och ingenting annat. Sen censurerar jag inte andra, men jag släpper inte fram kommentarer som är helt utan fakta och anonyma. Anonyma kan de vara, men inte utan fakta, än så länge har du inte ägnat dig åt fakta i en enda kommentar varken här eller på de andra bloggarna sedan förr. Bara ordklyveri.

 3. admin skriver:

  ni är ju ologiska. Jag har getts den demokratiska rätten att vara anonym. Ensson, som i bästa diktatormanér väljer att censurera andra för att själv framstå som ”suverän” baserat på sin makt som ägare över sin egen blogg. Han vågar inte stå för vad han själv skrivit (lite roligt med tanke på att Ensson profilerade sig som piratpartist, inte konstigt de sparkade honom). Orsaken till att Ensson vill ha reda på vem jag är beror på att han bara är barnaktigt nyfiken och skulle bli fälld hur lätt som helst i vilken seriös diskussion som helst. Tål du inte kritik Ensson? För i det långa loppet så kvittar det vilken person jag är. Det är bara du som inte är kapabel att ta en diskussion. – detta är det Dalmas skrev. Men släpper jag in han så blir det som sist, helt utan vett och sans. Därför släpps han inte igenom.

 4. admin skriver:

  1. A working class hero, kommer från John Lennon och ingen annan och användes först av SSU Värmland där idén kom från en styrelsekollega till mig.
  2. Inga kläder är tryckta i förväg utan trycks och köps in efter behov enligt avtal med tryckeriet i Arvika.
  3. Anonyma kommentarer är fega, lika gärna som alla insändare etc som skrivs anonymt.
  4. Angående att du skulle ha samma saker från sossarna, det vet jag inte och bryr mig inte, men konstigt att det inte kommer fram till ytan något.

 5. admin skriver:

  Och nej, jag fick inte sparken varken från Piratpartiet eller SSU.

 6. DJ, chefredaktör för en tidning skriver:

  Dalmas: Ja, du ges den demokratiska rätten att kommentera anonymt.

  Men, oavsett vad du skriver eller vad som sägs är det den som driver sajten som har det juridiska ansvaret. Och oavsett så är det den som driver en sajt som har det juridiska ansvaret och ansvarar för att det inte förekommer något olagligt i diskussionen.

  Man kan ju inte låta en kommentar med personliga påhopp och förtal läcka igenom så att man som sajtägare anmäls, eller vad tycker Du?

 7. admin skriver:

  Angående bilarna, ja anmälan kom och den blev nedlagd, med tanke på att inläggen inte var av dominerande karraktär på bloggen och i och med det var det en helt laglig verksamhet jag gjorde, detta var också något som lades fram på bloggen, men som du inte trodde på. Då jag inte kör längre, ja därför är det kapitlet avslutat då rubriken säger: felparkerare som stör mig i mitt arbete. Min popularitet inom PP fanns inte, inte mig veterligt, bara bland några få här i Värmland och nej, självklart var det inte huvudskälet utan det sista som var illa nog. Men min avhopp var frivilligt då precis som nu så kasta ingen skit åt något håll och anklaga någon då ingen har framför deras önskan om att jag ska avgå. Vad de önskar/önskade, ja det vet jag inte då det inget har sagt mig. Förbeställt kläder, ja till mig själv och de som hade beställt, dock inget lager. Hyser ingen agg mot de anonyma kommentarerna, jag har bara min åsikt om att det är fegt och det har jag alltid tyckt. Blir som på en arbetsplats där man hellre väljer att springa till chefen och klaga än att våga säga sin sanning till kollegan, jag tycker mera att man ska göra båda sakerna om det är konkret kritik, något som inte har framförts här.

 8. admin skriver:

  Övervakning är om jag åker runt och kollar platser hela tiden. De var ivägen för mig på taxiplatser när jag skulle parkera och ingenting annat. Anledningen till att jag inte kör färdtjänst/sjukresor längre är att han jag körde för valde att inte lägga nytt avtal med värmlandstrafik och nu är det bara en kvar av oss som jobbade för han. Visst kör jag om någon ringer och frågar, vilket händer, men då jag har flera timvikariat ska det ju självklart passa in i resterande del av schemat. Ok, fakta är då att jag inte fick sparken varken från SSU eller Piratpartiet. Ok, tro vad du vill angående kläderna, jag vet. Mycket material publiceras i form av bilder och i ärlighetens namn kommer jag inte ens ihåg i vilket inlägg jag gjorde det.

 9. admin skriver:

  Ja, det är klart att jag gjorde, då det var i vägen för mig där och då, men jag åkte inte runt och övervakade platserna så stort NEJ på det. Avtal upphör alltid efter en viss tid inom lagen om offentlig upphandling. De brukar vara tidsbestämda. Tror det var 5 år då, är osäker på tiden nu. Har aldrig hävdat att jag är antimenit, alla tolkar vi bilder på olika sätt. Bilden tillhörde inte ens en text som handlade om antisemitism, om jag kommer ihåg rätt, utan om världen som våldtas av USA eller något liknande, eller om det var om hur någon mördade vårt fria sämhälle…… Skit samma, bilden ligger väll där den ligger, bilden handlar för mig i detta sammanhang om makten (gubben) som tar livet av demokratin (fru justicia), som det också står under i texten… Hämtade den via google… Konstigt att du inte kritiserar att jag kallar Åkesson för Hitlers Barnbarn i ett inlägg, eller att jag har hakkors uppe i en del inlägg också. Är inte det lika illa? Varför hakat upp dig på den bilden? Finns garanterat flera konstiga bilder här om du letar och fler kommer det säkert att komma.

 10. admin skriver:

  För att han inte valde att lägga nytt anbud och för att kontraktstiden hade gått ut. Sen bilarna, ja det var lagligt och inget brott mot PUL visade det sig då det. 1. Inte är en blogg med enbart felparkerare och 2. Att jag inte publicerar ägarens namn, adress etc. Detta samtal har vi redan haft om bilarna och det är lagligt det jag gjort. Finns papper på det.

 11. Smink skriver:

  Ska följa din blogg! Riktigt bra! *S*

 12. Smink skriver:

  Hittade din blogg riktigt bra!! *S*

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.