Adhocrati?

Ja visst är det ett spännande ord att använda. Men det är än mer intressant att se vad andra skriver om det och hur man helt tar det till sig, vänder på det och får det att passa in i sitt eget syfte, utan att man egentligen vet vad det är.

Piratpartiet har länge sagt att de har en sådan typ av organisationsmodell för att de tycker att det är ett passande arbetsmodell. Här har vi ett foruminlägg från Piratpartiets Emma. Hennes blogg med samma namnet opassande.se, hittar ni här. Men är det sant det som hon skriver i detta inlägget? Nej, det är det inte. Så här står det på nätet och som det refereras till från en pirat som har sin blogg här. Citat från Mintzberg i ämnet:

Adhokratin finner man främst i yngre organisationer, som verkar i en föränderlig omgivning. Den lämpar sig bäst för företag som lägger ned mycket resurser på utveckling. Den kännetecknas av många horisontella kontakter i organisationen, det vill säga kontakter mellan medarbetarna, som inte går över deras chef. Om man ska se någon del som mer tongivande så är det stöd- och serviceenheten. – Slut citat. Det är faktiskt det enda som står i ämnet, resten är alltså egna slutsatser. Om ni kollar in den här länken, finns information på sidan 7, ja då ser ni ytterligare tecken på att det verkligen är påhittade saker.

Så, om man dessutom då täcker in vad som sker på Piratpartiets forum, ja då blir saken än mer intressant. Man har stadgar, som säger att politiken inte får ändas om inte 75% av de som röstar säger ja till det.. Hmm, ja då är det ju verkligen en snabbt föränderlig arbetssätt etc etc etc. Det är bara att vandra runt och titta.

Sjunkande skepp och en partiledare som själv utser de under honom ute i distrikten, ja lite intressant är det då det främst verkar vara ett arbetssätt som inte lämpar sig inom det politiska området överhuvudtaget.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar