Radio CG

I lilla Eda kommun finns det ett helt gäng, starkt engagerade människor i olika föreningar som brinner för sin sak. Det tror jag är ganska unikt för en sådan liten kommun som denna, för vi har verkligen ett starkt och varierande föreningsliv.

Tyvärr så är det mycket olika i fördelningen av de ekonomiska resurserna som Eda kommun delar ut till de olika föreningarna. Idrottsklubbarna får en klar majoritet av pengar, medan andra får stå i stort sett utan hjälp. Rätt eller fel? Personligen tycker jag att samtliga föreningar ska få söka om pengar, från en gemensam pott årligen till investeringar. Drift mässigt kan kommunen också fördela resurserna lika utan att prioritera någon före en annan.

Nu har det, sedan en tid, tom kommit en lokal radio station till denna kommun. Lite roligt det. Har hört både bra och negativa saker om denna kanal i taxibilen från kunder. Personligen tycker jag att den som klagar på tex musiken, kan engagera sig i föreningen, bidra med pengar eller bara tala med de ansvariga. Jag tycker dock att det är ett roligt inslag. Nu har de också börjat sända via webben så att de når en än större publik. Tror faktiskt inte att de olika företagen i kommunen kan hitta ett billigare sätt att marknadsföra sig till sina kunder, då jag vet att Radio CG har mycket bra priser.

Kommunen får hjälp av Radio CG, med att de spelar in kommunfullmäktigemötena, som kommunen sedan lägger upp på sin hemsida. Detta är dock något som Radion får betalt för att göra. Summan de får vet jag inte, men jag antar att det är en struntsumma.

Så en uppmaning till er alla, sponsra Radio CGs sändningar, var en aktiv lyssnare och sprid det vidare. 

Micke

Det här inlägget postades i Eda, ensson, Insändare, Mina tankar, Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Radio CG

 1. Benny Adolfsson skriver:

  Lyssnar på er här i Karlstad så ofta jag kan och rekommenderar er till vänner och bekanta, musiken som ni spelar är ju toppen. Men jag förstår inte riktigt eran tävling med nummer?
  MVH en som har sommarstuga vid Fjällsjön i Södra Fjäll

 2. Benny Adolfsson skriver:

  Jag lyssnar nu på bra musik jag befinner mig för närvarande i Budapest inga problem med ljudet. Hälsning från han som har sommarstuga i Södra Fjäll vid Fjällsjön.

 3. Benny Adolfsson skriver:

  Eran trevliga och bra musik hörs perfekt på Åland. Från han som har sommarstugan vid Fjällsjön i Södra Fjäll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.