Radio CG

I lilla Eda kommun finns det ett helt gäng, starkt engagerade människor i olika föreningar som brinner för sin sak. Det tror jag är ganska unikt för en sådan liten kommun som denna, för vi har verkligen ett starkt och varierande föreningsliv.

Tyvärr så är det mycket olika i fördelningen av de ekonomiska resurserna som Eda kommun delar ut till de olika föreningarna. Idrottsklubbarna får en klar majoritet av pengar, medan andra får stå i stort sett utan hjälp. Rätt eller fel? Personligen tycker jag att samtliga föreningar ska få söka om pengar, från en gemensam pott årligen till investeringar. Drift mässigt kan kommunen också fördela resurserna lika utan att prioritera någon före en annan.

Nu har det, sedan en tid, tom kommit en lokal radio station till denna kommun. Lite roligt det. Har hört både bra och negativa saker om denna kanal i taxibilen från kunder. Personligen tycker jag att den som klagar på tex musiken, kan engagera sig i föreningen, bidra med pengar eller bara tala med de ansvariga. Jag tycker dock att det är ett roligt inslag. Nu har de också börjat sända via webben så att de når en än större publik. Tror faktiskt inte att de olika företagen i kommunen kan hitta ett billigare sätt att marknadsföra sig till sina kunder, då jag vet att Radio CG har mycket bra priser.

Kommunen får hjälp av Radio CG, med att de spelar in kommunfullmäktigemötena, som kommunen sedan lägger upp på sin hemsida. Detta är dock något som Radion får betalt för att göra. Summan de får vet jag inte, men jag antar att det är en struntsumma.

Så en uppmaning till er alla, sponsra Radio CGs sändningar, var en aktiv lyssnare och sprid det vidare. 

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Insändare, Mina tankar, Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar