Hans Engström ljuger i media och vill köpa min tystnad.

 Att vara personalchef i en offentlig förvaltning innebär att man har ett stort ansvar, ett ansvar som innebär att man ska hålla sig till sanningen, vilket inte Hans Engström gör vid ett upprepat antal tillfällen i Arvika Nyheter eller i Värmlands Folkblad.

Efter min publicering av det testresultat som blev, har följande skett från Eda kommun. 24/9 så stöter jag på min dåvarande avdelningschef (Annika Fors) utanför arbetet, där jag får reda på att hon vill ha en ”date” med mig. Ja, precis så uttryckte hon sig. En Date. Hon blev erbjuden med en gång eller när det passade henne. Hon kollade i sin almanacka och konstaterade att det passade bättre dagen efter kl. 11.00. Kommer dit på min fritid och kan konstatera att där sitter inte bara Annika Fors, utan även personalchef Hans Engström. 

Då börjar man ju på att fundera lite och fascineras över att man som avdelningschef kan vara så flat, så att man inte vågar säga som det är: Jag och Hans Engström önskar ett möte med dig i Morgon kl. 11.00. Jag hade mött upp på det också. Nej, man ska på en Date. Ynkligt.

Där förde Hans Engström fram att jag hade brutit mot tystnadsplikten en gång tidigare och nu bröt jag mot sekretesslagen och att Eda kommun kände nu en oro över att de som jag hade hand om skulle känna en oro över att jag skulle läcka deras patientuppgifter på denna blogg. Något som aldrig skett tidigare och som aldrig kommer att ske. Men det var så han valde att uttrycka det. Där fäller Annika Fors in, ”och i och med detta så förstår du att från och med nu är Avstängd från Arbete” och att hon inte kunde förlänga mitt vikariat. Märk väl, det är inte mig som Eda kommun anmält eller publicering, men Engström hävdar att jag brutit mot lagen.

Ja, det förstår jag – svarade jag. Är inte mitt fel om de vill bryta mot LAS och turordningsregler, men den lagen ska ju de kunna bättre än vad jag kan. Enligt turordningslistan, ska jag ha LASföreträde till den tjänsten, och andra, men vill de låta mig gå hemma och ha betalt för det, så varsågoda.

Den 19 oktober var jag på nytt möte med Annika Fors, men denna gång hade jag med mig Elin Andersson från Kommunal. Där fick jag ta emot en skriftlig varning över händelsen. I denna skriftliga varning kan konstateras från kommunen att jag inte brutit mot tystnadsplikten i arbetet, inte brutit mot tystnadsplikten på fritiden, inte brutit mot sekretesslagen på arbetet med brutit mot sekretesslagen på fritiden i och med publiceringen av dokumentet. varning2

Den delen av lagstiftningen bröt jag mot medvetet, då det i vissa lägen finns ett allmänt intresse bakom och i detta fall finns det två allmänna intressen. Dels testresultatet och hur de ansvariga resonerat vidare efter provet, men det finns också ett allmänt intresse över hur dessa papper kunde komma mig till handa. Det sistnämnda intresset är det bara jag och uppgiftslämnaren som vet vem det är och jag kommer aldrig berätta vem det är. Men att det kan ske, är ju enormt uppenbart. Men intressant är det att det skett. Något som också Eda kommun polisanmält. Publiceringen är inte polisanmäld, men att handlingarna kom till mig. Med andra ord – Eda kommun erkänner att felet ligger inom deras egen organisation och de behöver ha en polisutredning över hur det gått till.Här är då den stora skillnaden mellan mig och Eda kommun. Jag förstår att skattebetalarna i Eda kommun vill ha insyn över hur deras skattepengar används. Vill ni se polisanmälan är det bara att begära ut den från eda.se, de har den diarieförd. Lägger däremot upp ärendenumret här så ni lätt kan hitta den. 2012-383 och 406 är numret ni ska begära ut handlingar på, eller snarare, den länk här bakom är redigerad för att få bort politikers adresser. Vet att detta kan gå under personuppgiftslagen och under sekretesslagen, men är man politiker och offentlig tjänsteman ja då bör man tåla att få sitt för och efternamn publicerat samt sin partifärg när man sitter i tex kommunstyrelsen. Polisanmälan (2), men det är väll för mycket begärt att de ska tåla det.

Den 31 oktober kl. 12.30 sitter jag då återigen på ett möte mellan mig, Eda kommun (Hans Engström och Annika Fors) samt kommunal (Ombudsman och Elin Andersson). Där kan vi konstatera återigen att Eda kommun konstatera att jag inte brutit mot tystnadsplikten eller brutit mot sekretesslagen, men de har nu en oro över att jag saknar kompetens om sekretessen. De har alltså ändrat sitt ställningstagande åter en gång. Jag har inte blivit avstängd, men de har valt att gå förbi mig på LAS listans företrädesrätt och därmed bryta mot LAS och tagit en kollega längre ner (och vad är skillnaden?). Och jag ska bevisa för dem att jag kan sekretesslagen. På direkt fråga av ombudsmannen hur jag ska bevisa det när jag inte längre får/kan arbeta åt Eda kommun får han till svar av Hans Engström – Genom att inte publicera fler sekretessbelagda uppgifter från min arbetsgivare och att de inte vet när/om de låter mig jobba igen. Det blir ett ställningstagande som kommunen gör när det blir aktuellt.

1. Då jag inte längre är anställd av Eda kommun så är de inte min arbetsgivare.

2. Mitt ord, kommer aldrig och har aldrig, varit till salu. Enda chansen för mig att få mitt arbete tillbaks och få en lön, är att jag ska sluta skriva här. eller inte kritisera eller sprida Eda kommun eller dess informtion. Detta med att kritisera är ett antagande från mina sida, då de hittills inte vet vilket ben de ska stå på, ja så kommer väll då lojalitetsbegreppet nästa gång.

Vad skriver då Hans Engström i Media när han dels kommenterar i VF? Jo, att jag brutit mot tystnadsplikten två gånger. Varning1 Hmm, det var ju bara en enligt mötet vi hade. Svårt att hålla sig till sanningen kanske. Nåja, Hans, kommer att säga att han funderat efter detta uttalande så därför är det fel. Och ni ser ni själva här mina två och enda varningar samt polisanmälan. Då kollar vi i Arvika Nyheter och samtalen som varit där mellan Hans Engström och ”Svarte Petter”.

 

Visst är detta en spännande text att läsa: citat från ovan. Alla handlingar och fakta som har med rekryteringen att göra hålls öppet för omgivningen. Slut citat. Ja, det är ju därför man lägger delar av uttagningsresultaten under sekretess.

Ja, här har vi då Engströms första svar. Här skriver han själv att rekryteringsprocessen är den samma. Alltså råder citatet ovan fortfarande enligt vad Engström här skriver. Sedan är det intressant att se att Engström hävdar att han sköter kontakten mellan den anställde (i detta fall mig) och fackliga organisationer. De kommunicerar som han så fint kallar det.

Utdrag från min mail:

Men dessvärre kan även här svaras. Inte ett enda mail eller vanligt brev från Hans Engström har kommit. Inte ens en förklaring till varför han inte ämnar att skicka ut sina anklagelser till mig. Men i tidningen låter det ju vackert, men stå för det i aktiv handling, nej det gör han inte. Bedrövligt.

Nu tittar vi då vidare om vad Svarte Petter och Hans Engström skrivit vidare i media.

Så där, det var det sista skrivningen.

I Den fackliga förhandlingen den 31e oktober säger Engström att jag INTE har gjort mig skyldig till tystnadspliktsbrott. Här i Arvika Nyheter den 5/11 så säger han att jag har gjort mig skyldig till ett flertalet tystnadspliktsbrott. Hmm, det var ju intressant, har det gått från ett till två till flera tillfällen nu? En mycket grov anklagelse och smutskastningskampanj som Personalchef Hans Engström gör sig skyldig till just nu. Skulle faktiskt hävda att den som gör sig skyldig till ett Grovt tjänstebrott för stunden är Hans Engström som sitter medvetet och ljuger i media och därmed gör sig skyldig till Grovt förtal och Grov Ärekränkning. Vill bara upplysa Herr Engström att det finns en lagstiftning för sådant också. Dessutom finns ju även JO att anmäla sådant förtal i Media som Personalchef nu gör sig skyldig till.

Att vara anställd inom Eda kommun och vara en bloggare, kan vara en mycket svår balansgång att gå. Men så länge som man inte direkt skriver om sitt arbete är det direkt enkelt och som framgår av polisanmälan har de inte ens anmält min publicering utan att uppgifterna kommit ut.

Så, vad tycker ni? Rätt och riktigt att man har en personalchef som medvetet ljuger i media för att vilseleda Eda kommuns innevånare? Jag personligen tycker att Personalchef Hans Engströms agerande i denna sak enbart bygger på Ärekränkning, förtal och Lögner. En polisanmälan (polisanmälan gäller flertalet punkter) och JO Anmälan kommer att lämnas in. Jag har själv via kommunals representant begärt ut alla anklagelser mot mig, från Eda kommun, skriftligen. Detta gör att det försvårar massor för Hans Engström att fortsätta sin förtalskampanj, för då måste han stå för det som han skrivit sitt namn under. Men om jag får det, vet jag inte då jag inte fått svar varken från Kommunal eller kommunen än.

Men ett är säkert att så länge som Personalchef Hans Engström ska sitta kvar på sina gudalika tron och döma folk, trots att ingen varning, ingen polisanmälan finns, att kommunens politiker mest sannolikhet kommer att gå ut och säga ”vi har fullt förtroende” för Hans Engström trots upprepade tvivelaktigheter. Ja, då kommer det inte att bli någon förändring inom Eda kommun heller. Huvudansvaret för ALL personalpolitik ligger på denne man. I framtagandet av den nya kommunchefen har det i hans ansvarsområde nu gjorts följande misstankar om brott (Brott mot PUL i och med publiceringen på kommunens egen sida över samtliga sökande, Grovt tystnadspliktsbrott alt. tystnadspliktbrott, Grovt förtal alt. Förtal, Grov Ärekränkning alt. Ärekränkning, Brott mot LAS). Allt detta kommer att lämnas över till Polismyndigheten, JO och Arbetsdomstolen för vidare utredning. Men det är klart att politikerna har ”fortsatt förtroende”, med tanke på att det är Kung Engström som är hjärnan bakom deras arvodesreglemente också samt en massa vackra pensionsavgångar som varit de senaste åren och som kostat oss skattebetalare massor och som vi får spara för nu i framtiden.

Vet att det är fler än mig som är drabbade av Herr Engströms framfart. Kontakta mig, så kan du få ett logg in hit och skriva, under eget ansvar. Hoppas också att folk kommenterar och verkligen talar om vad ni tycker. Transparens är vackert.

Micke

19/11 händer följande.

Inför detta inlägget ovan, vände jag mig till Personalsekreterare Jessica Nilsson och bad om en Elektronisk version av mina varningar. Detta skedde torsdag förra veckan. Inget mail kom, så jag tog kontakt med en person som jag vet ställer upp och som hjälpte mig med att scanna varningarna.

Idag 15:08 så kom det första livstecknet från Kung Engström på mail.

 

 

 

 

 

 

 

 

Nej, det kanske inte är deras ”skyldighet” att hjälpa till med detta. I alla fall inte om man frågar Engström. Men det var väll för ”besvärligt”.

Micke

 

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Cyberbuddha, Eda, ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar