Därför får jag inte längre köra för Värmlandstrafik.

Den siste juni gjorde jag min sista dag som chaufför av samhällsbeställda transporter hos en underentreprenör till Värmlandstrafik AB. Ett mycket stimulerande arbete, där man dagligen träffar nya personer och kommer i kontakt med nya händelser.

Jag hade redan under våren kritiserat Värmlandstrafiks ledning i media och min arbetsgivare hade också tagit emot samtal från Värmlandstrafik, där de bad honom att stänga av mig som chaufför. Han hade då svarat att han inte kunde det, då vi i Sverige har yttrandefrihet och åsiktsfrihet och det tyckte jag att det var bra att han gjorde och det ska Kåre på Arvikabygdens taxi ha stort TACK för.

Kåre fick också en hälsning från mig och det är: Ska jag stängas av, ska det ske skriftligen från Värmlandstrafik så att jag kan möta dem i domstol för brott mot yttrandefrihetslagen. Detta skedde självklart inte.

Redan på den tiden fanns det en klausul i avtalet mellan Värmlandstrafik och underentreprenörer att chaufförer inte får tala illa om Värmlandstrafik på något sätt och vis.

Nu har jag då äntligen fått det bekräftat, då det finns personer som fortfarande berättar sanningen för mig. Detta är anledningen till att jag inte längre får köra för någon. Torbjörn Danielsson har sagt att jag inte är tillåten att köra under Värmlandstrafik. Detta är dock ingenting som det finns skriftligt på, då det är klart en tveksam inställning mot den svenska grundlagen som handlar om åsiktsfrihet och yttrande frihet. Så det finns tyvärr inget skriftligt på det. Men min källa litar jag på, så tack för att du är ärlig.

Så slutsumma – Är du en person som tycker bra om dessa rättigheter? Ja, jobba åt någon annan som inte har med Värmlandstrafik AB att göra. Danielsson och Bill tillhör inte den skaran av människor som gillar ärlighet.

Micke

Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Därför får jag inte längre köra för Värmlandstrafik.

  1. farmorgun skriver:

    Det är tydligen så att lojaliteten gentemot arbetsgivaren finns inskrivet i avtalet och har större tyngd än rätten att få uttala sig offentligt om det gäller negativa saker om ens arbetsgivare. Hörde i radion idag att i Tyskland finns det advokater som specialiserat sig på att lära ut till chefer hur man enklast kan göra sig av med medarbetare. De finns nog även här. Vad säger fackförbundet Kommunal om detta?

  2. admin skriver:

    Ingen aning, är inte fackligt ansluten. Men detta är en fascinerande fråga. Varför drivet inget parti denna fråga? Hur kan ett avtal gå över en del av grundlagen? Är det lagligt överhuvudtaget?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.