Varför röstar så få i Eda kommun?

Ja, detta var frågan som jag fick svara på utanför Konsum igår, men min kommentar kom inte med i reportaget och glad för det är jag. Men så här i efterhand så kan jag konstatera att det som de svarar är faktiskt sant.

1. Folk ”orkar” inte gå och rösta. Ja, det är ju fruktansvärt jobbigt att göra.

2. Allting hamnar i Charlottenberg.

3. Ingen bryr sig om vad jag tycker.

Hmm, ja men sitt då inte hemma och klaga sen heller om allting hamnar i Charlottenberg om de har fler politiskt aktiva än de andra två orterna. Alla kan vi vara med och påverka vår gemensamma framtid. Alla tjänar på att vi är många som arbetar politiskt då fler får chansen att vara med och påverka. Alla har chansen att förändra framtiden för Eda igenom politiska beslut, men ingen orkar bry sig, tyvärr.

Jag har i år, bara varit med i politiken i 20 år på olika plan. Visst har jag haft mina motgångar, men också mina framgånger. Men jag försöker i alla fall. Gör du?

Micke

Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.