Veckabrev v. 41

Jag ska återigen försöka göra dessa veckobrev. Livet är lite väl jobbigt ibland, som gör att jag inte orkar med så mycket annat än att leva och jag har haft en sådan period en stund nu. Nej, det är inte fysiskt jobbigt att skriva dessa texter, men de ska göras ändå.

Vi har ingenting hört om hur Eda kommun ska styras i framtiden. Ett antagande, från min sida, är att vi kommer få svaret på denna fråga på KF mötet den 19/10. Då kommer de visa sig, om det blir som jag trott sedan valdagen. Det är S och SD i varsin oppositionsgrupp, sjukvårdspartiet likaså. Resten kommer att få till ett samarbete och kommunstyrelsens ordförande, eller som det heter i folkmun, kommunalrådet kommer att heta Hanna Andersson och är då moderaternas första namn.

Så, vi får nu då se om jag antar rätt i denna fråga.

Det politiska livet i Eda kommun, handlar inte om de politiska skillnaderna, eller att få till ett samarbete, för att gemensamt komma fram till ett än bättre Eda än vad vi har idag. Det handlar endast om personer som andra inte kan tänka sig att samarbeta med. Ja, det är ju intressant att man inte klarar se skillnad på person och sak? Min åsikt, i detta uppdraget, att klarar man inte hålla skillnad på person och sak så har man ingenting i det politiska livet att göra. Visst händer det att vi socialdemokrater också har heta interna debatter i olika frågor, konstigt vore det annars, men när vi har tagit ett beslut så har vi och vi lämnar mötet utan att ha något agg mot varandra. Det är inte svårare än så, om man bara är lite rutinerad och är van att arbeta på detta sättet. Ja, det händer ju, flera gånger, under att politiskt liv, att man måste rösta emot sin egen övertygelse eftersom man representerar ett politiskt parti. Klarar man inte det, ja då får man kalla in en ersättare. Hur enkelt som helst. Det är lika viktigt att ha det i tanken som väljare, att hålla skillnaden på privatpersonen och politikern Mikael Ensson. Men, det har många personer svårt för.

Lika klart som detta är att ingen politiker har alla svaren i de frågorna som kommer till oss. Därför är det mycket viktigt att vi blir fler som väljer att engagera sig i det politiska livet. Självklart vill jag att alla blir medlemmar i Socialdemokraterna, då det är mitt parti, och jag hoppas att ni tar och blir medlemmar. Det är bara att trycka på länken nedan.

Bara för att man blir medlem, så måste man inte ta på sig en massa uppdrag, ja inte ens något uppdrag om man inte vill. Man blir då en aktiv föreningsmänniska i tex Socialdemokraterna Åmotfors eller Järnskog. Jag är medlem i dem båda. Jag är också medlem i reformisterna. Hur politiken är i reformisterna, kan ni läsa om ni går in på reformisterna.se.

Så hoppas och tror att vi kommer att synas i det politiska arbetet framöver.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar