Putin är ensamt ansvarig för det elände Världen nu upplever.

Hur fan någon kan påstå att det är någon annans fel att det nu, är fullskaligt krig över hela Ukraina, än Putins är över mitt förstånd. Ja, kriget i Ukraina, började redan 2014. Ja, den Ukrainska armen har säkerligen begått fel under det nu 8 år gamla kriget också, men huvudansvaret ligger fortfarande ensamt på president Putin. Oavsett vad man tycker, över saker och ting som skett, mellan NATO och Ryssland, så har inte Ryssland några rättigheter att gå i krig med Ukraina eller hjälpa någon, med trupp, så som skett i Östra Ukraina men också i söder på Krimhalvön.

Det Putin nu gör dagligen, är helt klart krigsbrott och ingenting annat. Det finns ingen som vågar gå emot det som Putin önskar i landet Ryssland. I Ryssland gör man som president Putin önskar och på det sättet hoppas man att man ska kunna bli någon och om man blir det, så får man vara med och plocka till sig av den feta kakan. Man ska inte tro att korruptionen i Ryssland är låg i mängden pengar man kan roffa åt sig, däremot är det få som får göra det. Man måste bli President Putins rövslickare för att få göra det. Säger man nej, ja då avlider man av någon konstig anledning.

Man ska inte heller, vara så naiv, så man tror att något annat land än Ryssland ligger bakom sprängningen av Nordstreamrören som användes att sälja gas till Europa av Ryssland. En del inbillar sig att något eller några andra länder än Ryssland ligger bakom sprängningarna. Man ställer sig också frågan, varför Ryssland skulle ha gjort det. Ja, svaret är som med andra handlingar där terrorism ligger bakom. Man vill på det sättet visa världen att man kan och man vill på det sättet skapa en instabilitet i Europas gemensamma enighet mot det krig som nu pågår. Men, gudskelov, har inte detta lyckats och jag hoppas och tror att det aldrig kommer att ske. Vi har ju också, gudskelov, NATO med oss i denna bisarra utvecklingen som nu sker där stora länder som tex USA och Canada. Det hade ju varit än bättre om vi svenskar också skulle få bli fullvärdiga medlemar av NATO, men där sitter ju Turkiet på tvären. Det kanske inte är så lätt för president Erdogan att sitta på två stolar. Men, jag hoppas och tror att han snart har slutat med sitt krånglande. Turkiet har, mera än vad de förtjänar, fått igenom sina krav på Sverige och det vore nog bra om någon stor ledare kunde prata denne man till rätta, fastän det känns något svårt att klara det. En president kan vara vald av folket på olika sätt. Det beror på hur man lägger upp valrörelsen samt hur ”rätt” man räknar rösterna. Så Turkiets president är precis som Rysslands, de är inget annat än diktatorer. Sen, får vi ju innerligt hoppas att det i en nära framtid kan bli demokratiska länder de med.

Det är inte bara det som kriget bombar i sönder, som man ska fundera på, innan man ställer sig till stöd för president Putin och dessa handlingar som nu sker. Detta krig är också något som Ryssland kommer att få betala dyrt. Han har ju en gång för alla bevisat att han inte är en man att lita på samt hur landet Ryssland styrs. Sedan har vi ju en sak, där pengasumman inte är relevant. Hur värderar man ett liv i pengar? Vi har massvis med traumatiserade personer. Allt från nyfödd till gammal. Hur ska vi kompensera dem? Vad är prislappen för var och en? Så, detta krig, kommer aldrig kunna ersätta de lidande fullt ut. Hur man värderar ett liv, har ju Putin bevisat flera gånger nu, ett liv är lika med noll för honom. Ett liv är ett slit och släng, helt enkelt.

Ryssland för nu samtal med Turkiet om att få dra en gasledning över det landet för att komma in i Europa. Putin verkar inte förstå, att Europa inte vill ha med landet Ryssland och dess leveranser av gas och råolja längre. Det tar tid att bygga om Europa. Delarna man behöver ha, är ju inte direkt något som ligger på en lagerhylla någon stans. De måste helt enkelt produceras. Så, varför lägga tid på något som inte önskas? Desperat eller är han så säker på att de kommer vinna kriget, för att sen hota resten av Europa och som dessutom merparten är medlemmar av NATO? Storhetsvansinne eller missinformerad?

Det finns några likheter mellan det krig vi ser i Ukraina nu och hur det var vid WWII.

  1. Hitler var i de flesta fallen missinformerad, då ingen vågade säga emot honom.
  2. Varken Tyskland eller nu Ryssland hade ordning på de enorma logistiska problemen som är och som blir värre och värre ju längre kriget pågår.
  3. Ju längre ett krig pågår, ju sämre utbildade soldater får man, då de snabbt måste ut i kriget för att fylla de tomrum som finns, men som snarare gör att fler blir utsatta för att enbart bli kött på fältet.
  4. Hur avskydd blir nationen gentemot andra nationer?
  5. De kostnader som är under kriget men framförallt hur mycket pengar kommer skadeståndet bli? Det kommer oavsett ruinera landet Ryssland.

Ja, nu gjorde jag bara några punkter så det går att fortsätta listan om man vill.

Att två generationer kommer att skadas extremt mycket och kanske till och med utrota dem är inget som Putin ens tänker på, men som landet kommer för lång tid framöver.

Vi i den civiliserade delen i världen, måste stå enade. Vi ska på alla sätt fortsätta att hålla Ryska tillgångar kvar i utlandet. Konton kan frysas och andra värdefulla tillgångar kan säljas. Detta kapitalet kommer att bli en del av skadeståndet. Vi måste också stå enade och inte börja handla med Ryssland eller Ryska företag, förrän det har gått lång tid från det datumet då landet betalat sitt skadestånd. Kanske ska vi ha så lång tid framöver som 50 år efteråt. Inte heller ska inte vara tillåtet att få komma hit på semester eller för att delta i några tävlingar. När företag ska göra avtal med nya samarbetspartners, måste det finnas ett förbud om att man genom mellanhänder köper Ryska varor. Kanske ska straffes, vid så högt så både företag tas i beslag. Det kanske är lite väl högt, men jag tror att sånt måste till för att vara verkligt avskräckande.

Nej, nu har jag återigen runnit ifrån ämnet, men det var skönt att skriva av sig igen.

Jag hoppas att ni läser vad jag skrivit, i alla fall någon av er.

Vid åsikten

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.