Bara för att jag är Socialdemokrat, så innebär det inte att jag håller med partiet i allt.

Jag tycker att vi Socialdemokrater har ett jäkligt bra valmaterial och att vi Socialdemokrater har ett vinnande koncept för Sveriges bästa. Jag ser ingen långsiktig hållbar lösning för gemene man med de förslag som det konservativa blocket lägger fram. De enda som tjänar på dessa, är alla ”rikmalinger” som finns. En rikmaling är då de som redan har pengar mera än nog. Alltså den delen av befolkningen som det aldrig kommer bli jobbigt för, rent ekonomiskt sett.

Jag anser att det finns ord i Sverige som vi Socialdemokrater aktivt ska jobba med för att få bort. Det är ord som inte hör hemma i vårt moderna land. Vårt land kan bättre och vi kan verkligen få bort dem om vi jobbar aktivt med den politik som behövs. Den aktiva politiken, som måste jobbas med är Solidariteten i vårt land. Detta är ett stort och viktigt ämne, det har vi med all tydlighet sett under den pandemin som vi gått igenom och fortfarande är globalt sett och som heter Covid 19.

Vilka är då orden jag vill ha bort? Jo, de är och kan då vara tillsammans med andra ord, men ni kommer förstå vad jag menar och varje del kommer skrivas med – emellan varje sak.

Fattig Pensionär – Utanförskap – Utförsäkrad från socialförsäkringssystem – Vårdkö – Vårdskuld – Uteliggare – Tiggare – Bostadsbidrag – oreglerad hyresmarknad – . Ja, det finns garanterat andra saker som jag i skrivandets stund glömt bort, men jag är säker på att OM man vill så förstår man vad jag menar.

Jag tror ingen är emot att jag anser att sådana här saker inte hör hemma i vårt land. Men, samtidigt ser jag ingenting i vårt valmaterial om att just dessa eländiga saker fortfarande finns kvar. Jag ser en massa stenar som ska vändas på gällande saker och ting och det i sig är ju bra, men det finns mer och som jag alltså tycker att vi socialdemokrater har mycket att göra och att vi ska göra för det är enbart vi socialdemokrater som har politiken till att göra det. Så, det finns arbete kvar att göra inom partiet, ett arbete som jag tänker fortsätta kämpa för. Jag tror att det finns fler, som tycker som jag, så det vore roligt om vi blev fler aktiva socialdemokrater.

För att bli medlem, så kan du klicka, någonstans i denna mening, så kommer du till Socialdemokraternas hemsida och där skriva in dig som medlem.

Det politiska arbetet är ett ständigt pågående arbete och man måste alltid vara förberedd på att mota bort de negativa krafterna som finns i Sverige och i omvärlden. Det var väl ingen som trodde att världen skulle drabbas av en pandemi för några år sen, än färre trodde nog att vi återigen skulle få uppleva risken till att vi skulle få uppleva ett krig som i värsta fallet leder till ett nytt världskrig. I båda fallen, kommer Solidaritet vara den enda vinnande kraften för att komma över dessa eländiga saker.

Jag sammanfattar det hela, kanske på ett gammalt och tråkigt sätt med orden – det finns att göra. Men bara för att det är gamla och tråkiga ord, så är det inte förlegat. Jag har ju förhoppningen att det någongång ska bli så bra att man slipper tråkigheter runt om i världen, men tyvärr ser det inte så ut. Jag tror inte jag kommer få uppleva detta med att de negativa sakerna ovan kommer vara borta, men det är klart att jag hoppas. Men, jag inser att så länge som solidaritet inte är det ledande ordet inom politiken och i gemene mans huvudsakliga intresse, då kommer denna upplevelse att ske.

Så, hur ska man då göra för att uppnå detta? Ja, det finns ju inga snabba lösningar för det oavsett om det är på det nationella eller internationella planet. Vad som måste göras, däremot, är att sluta handla med stater som är mer eller mindre diktaturer, enbart för att det är billigare. Det är ju bara billigare för stunden. Se på kriget mellan Ryssland och Ukraina. Europa och Kina har varit de länder som har fyllt på den ryska statens kassa, de senaste 20 åren, och har därmed gjort det ekonomiskt möjligt för Putin att bedriva det folkmord som sker idag i Ukraina. Om han vinner kriget i Ukraina, ja då kommer han fortsätta och nästa land efter Ukraina kommer bli Moldavien, där han redan har trupper så som han hade i Ukraina. Så Europa har under lång tid, finansierat hans terror mot grannländer genom köp av olja och framförallt gas till lågt pris. Detta har gjort att vi har fått billigare energi och hans krigskassa ökat. Det är uppskattat att genomsnittligt/år har Europas handel med Ryssland gällande olja och gas varit 1/3 av den ryska statens kassa. En hel del med andra ord.

Så, vi måste och skulle ha gjort det, för länge sedan, slutat med handel med den ryska staten. Europa ska kunna vara självförsörjande på en så enkel sak som gas och el. Det handlar enbart om viljan, den politiska men också den individuella viljan.

Så, man kan om man vill. Och med detta vill jag önska er alla en trevlig sommar och jag hoppas jag fått er att fundera lite till.

Hoppas vi syns i politiken – Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar