v.23 – 2022

Detta här är inte bra. Jag missade återigen veckobrev förra veckan, men ni verkar ju ha överlevt ändå. Men, inga ursäkter för detta, det var ett konstaterande.

Nu i år, ja då är det ju valår till Riksdagen, Regionen och kommunen och det tycker jag är en fantastiskt underbar skyldighet vi har att göra och det är att verkligen använda vår rösträtt. Det är långtifrån alla länder som har den rättigheten och så finns det ju länder som säger sig vara demokratier, men som inte är det på långa vägar.

Att jag är Socialdemokrat är ju inte en direkt nyhet. Varför jag är det? Ja, svaret på den frågan är att jag har läst på och då hittade jag detta parti för många år sen och har stannat kvar. Visst, jag håller inte med partiet i alla frågor och det finns bra och dåliga saker hos alla partier, men jag tog det partiet som står mig närmast.

Det politiska arbetet, med att göra förändringar tar tid och ju högre upp i hierarkin ju längre tid tar det. Det har ju bevisats, under covid 19 Pandemin, att arbetet går att göra annorlunda, men det är inte så länge det gör det och ju mera man hastar igenom frågor ju lättare blir det fel och brister i beslutet. Allt kan man självklart inte gardera sig ifrån, men man försöker sitt bästa.

Vilka frågor tycker jag då är viktigast?

  1. I alla tre valen är ordning och reda på de offentliga finanserna den absolut viktigaste frågan. Utan ordning där, går det inte att utlova några andra vallöften.
  2. Samhället ska ta hand om de som behöver samhället stöd – Detta är ett stort ämne och sträcker sig från barnomsorg och skola till sjukdom och slutar med pension
  3. Det är inte storleken på plånboken som ska avgöra vilken hjälp du får, det är behovet som ska avgöra.
  4. All form av skola och omsorg ska drivas av det offentliga eller av företag som behöver spetskompetens (om företag ska driva utbildning ska ingen vinst flyttas från skolverksamheten utan återinvesteras i skolan)
  5. Pensionen ska höjas rejält och pensionsåldern sänkas. Man ska kunna leva på sin pension, utan någon form av bidrag. Pensionen ska höjas med upp till 10 tusen i månaden.

Ja, detta är några av punkterna som jag anser och fler har jag ju skrivit redan i mitt politiska program som ni kan läsa på denna hemsida.

I År har jag tänkt mig att personrösta också. Det innebär att jag tänker kryssa på valsedlarna.

I kommunvalet tänker jag kryssa på partikandidat nummer 1 på den Socialdemokratiska valsedeln. Hon heter Charlotte Hansson och är en fantastiskt kunnig och engagerad person. En oprövad politiker, men jag ser en duktig politiker i henne.

Till regionen har jag tankarna på att kryssa Sofia Magnusson nummer 3 på den socialdemokratiska valsedeln. Sofia har jag känt i många år, helt sedan min tid i SSU Värmland och vet att det är en duktig politiker och är säker på att det blir ett bra val

Till Riksdagen, har jag bestämt mig för länge sen och här tänker jag kryssa för kandidat nummer 4 och hon heter Sofia Skönnbrink och är här från Eda kommun och också från orten jag bor på, alltså Koppom. Ytterligare en kvinna med starka åsikter och som jag ser en stark framtid för i det politiska arbetet.

Ja, här är då mina triss i Ess. Visst, det finns många duktiga politiker i vårt parti, men det är dessa jag har bestämt mig för att rösta på. Jag tänker kampanja för hela partiet och alla kandidater, det är en självklarhet för mig. Detta är enbart en personlig redovisning om hur jag kommer lägga mina röster i valet som kommer i september.

Det är mycket viktigt att man går och röstar, så är det alltid i alla val. Min känsla är ändå att detta valet är viktigare än någonsin och det är viktigt att alla tänker till en extra gång när man lägger sin röst.

Pandemin, vi just gått igenom visade mycket tydligt att det var inte skattesänkningar och storleken på plånboken som var det avgörande i kampen mot viruset. Det vinnande var den globala SOLIDARITETEN som visades upp och Solidaritet som ledord hittar man enbart i två partier i Sverige. Det är hos oss Socialdemokrater och hos Vänsterpartiet. Så, om man äntligen har insett att Solidaritet är det absolut viktigaste så är valet sen en självklarhet. Sen får man läsa på vad som skiljer mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet.

Men, du är viktig och betydelsefull och jag skulle mera än gärna vilja ha dig som partikamrat, så vi tillsammans kan fortsätta gemensamt forma partiets politiska framtid. Då måste du bli medlem i partiet och det kan du göra om du klickar på denna text och det hoppas jag verkligen du gör.

Med detta, så önskar jag er alla en riktigt skön sommar så syns vi säkerligen någongång.

Vid åsikten – Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar