Demokratin är hotad, dags att göra något!

Det finns mycket att fundera på, som jag aldrig trodde jag skulle uppleva, men som hänt de senaste 3 åren. Först var det en Pandemi som ställde till det för hela världen och så kommer det sen ett krig i Europa. Ett krig som Putin och Ryssland ensamt bär ansvaret för. Visst, kriget mellan Ryssland och Ukraina började ju egentligen 2014, då Ryssland anföll och tog delar av östra Ukraina samt Krim halvön. Tyvärr gjorde inte världen något emot Putin och Ryssland då, som borde ha skett. Putins lögner om kriget och att han gör det för att rensa ut Nynazister ur Ukraina är så patetiskt dåliga och är ingen ursäkt för att ett land ska förklara krig mot ett annat. Putin bör ju rensa ut Nynazister ur sitt eget land och inte andras. Den egentliga anledningen till kriget är något helt annat och det är att landet Ukraina är mer välmående än Ryssland. Fakta är att många ryssar åkte på semester till Ukraina, men inte tvärtom.

Man kan ju fundera på varför kriget alls är. Man ser ju på tv bilderna, från flera olika städer, att det är ohyggliga krigsbrott Ryssland gör sig skyldiga till. Massavrättningar, våldtäkter och annat elände, för att inte prata om alla städer som de skjuter helt sönder, så det inte kommer att gå att bo i dem på lång tid framöver. Man kan med andra ord säga, att Ryssland följer sitt sätt att föra krig, för de använde samma taktik under andra världskriget. Vad Putin inte förstår är, att denna gång är det Ryssland som kommer gå förlorad ut ur kriget. Statsapparaten är i stort sett konkurs och värre kommer det att bli, de har förlorat anseendet över en klar majoritet av världens länder som gör att inte många länder kommer fortsätta handla av landet, ja och självklart kommer Ryssland att få betala ett enormt krigsskadestånd till Ukraina.

I många år har jag mött olika personer i politiska samtal och det är många som säger att de fel som görs är ”dessa politikernas fel”. En ganska intressant sak att höra. Är vi politiker några speciella personer eller är vi personer som valt att försöka arbeta för landets bästa? Självklart är det så att vi försöker göra det bästa för landet. Sen vad som är det bästa, ja det beror ju på vem som man frågar det.

Men, en sak är säker och det är att du (som läser detta inlägg) men också andra är viktiga personer och vi skulle verkligen vilja att du börjar engagera dig. Självklart ska du engagera dig där du själv hör hemma, rent ideologiskt, och det kräver att du läser på om de olika partierna. Själv tycker jag att du ska bli medlem i Socialdemokraterna, då det är det enda självklara valet från min sida.

I och med kriget i Ukraina, så kommer det påverka hela världen än mer än det gjort idag. Här är det viktigt att vi då gör de rätta sakerna i kommuner, regioner och i från staten och ett antagande från min sida är att staten kommer ge ut pengar till olika byggprojekt, då de i sig ger många arbetstillfällen. Detta är en sund sak att göra, då vi har många investeringar att göra i vårt land. Så, priserna på byggnationer, kommer inte bli så höga som de riskerar att bli idag om vi bara väntar en stund. Kriget är ju inte över än och det ser ju inte ut som om det blir något slut på det än. Så, värt att vänta verkar det vara.

Så, hoppas verkligen på att du nu blir medlem i Socialdemokraterna och att vi syns i det framtida politiska arbetet.

Vid Åsikten – Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar