Det patetiska tyckandet – Vad fan vill vi med världen?

= eller veckobrev v 19 och 20 2022

Ämnet i rubriken är stort och det är meningen för det är till för att vi alla ska tänka oss för, när vi gör olika val, speciellt vi politiskt aktiva, då det är vi som verkligen kan påverka världen och utvecklingen eller avvecklingen av den. De val som företag gör kan vi inte påverka direkt, men vi kan be dem ha saker och ting i åtanke och här är det vi konsumenter som kan vara en aktiv part och påverka.

Se nu på det krig som Ryssland för mot Ukraina efter beslut av President Putin. Hur har då Putin fått möjlighet att bygga upp landet och framförallt gött alla oligarker samt sig själv med en jävla massa pengar? Jo, genom export. Ryssland har enorma råvaror och världen har gjort sig beroende av dem. Se bara på Europa och hur många länder är beroende av ryska Olja och Gas. Här är det äntligen på gång med en förändring, men den är då redan för sent ute. För viljan till förändring fanns inte före kriget, men viljan skulle ha funnits för länge sen. Många pratar om Greta Thunberg och har åsikter om det hon var ute och sa. Ja, jag har säkert någongång gjort det själv också. Men, frågan gällande miljön är ingalunda en ny fråga. Personligen var jag aktiv scout i många år och jag var på ett mycket stort scoutläger redan 1993. Redan då, pratade vi om miljöfrågor, men det hjälper inte mycket så länge som inte världens ledare gör valen att gå i rätt riktning. Rätt riktning är ju en mindre miljöpåverkan och inte större som vi människor gör i dagsläget. Detta ämne kommer att samtalas om mer och mer framöver och vi måste gå än hårdare fram än vad vi gör idag. För att vi återigen inte ska hamna i samma läge, runt om i världen, som vi är av idag med kriget i Ukraina, måste alla länder ta aktiva val och sluta handla med länder drivna av maktgalna män. Tilläggas ska att oftast så är dessa män drivna av just Olja och gas pengar. Tex Saddam Hussein, Gadaffi och Putin.

På närmare plan (någon anser säkert detta vara patetiskt i sammanhanget men det gör inte jag) måste vi ta aktiva val om vad vi verkligen bryr oss om. Se tex, när Färjestad tog SM guld nu i år och de firades på torget i Karlstad, ja då var det någon som reagerade på att de hade med öl på scenen. Själv anser jag detta vara en totalt oviktig fråga. Men, det tycker inte PK eliten och ledningen av Färjestad har tvingats be om ursäkt. Fyra insändare i NWT klagade för fullt gällande detta. Patetiskt. Hur vore det om samma skribenter kunde ta sig en funderare över följande och faktiskt skriva om det också: Vad ska vi göra med problemet att elever lämnar grundskolan utan godkända betyg i kärnämnen? Vad ska vi göra åt problemet med att personer i Värmland saknar bostad och tvingas bo på gatan? Vad ska vi i Värmland göra åt problemet med att Funktionshindrade inte kan delta på samma villkor, som alla andra, på grund av funktionshindret? Vad ska vi i Värmland göra åt att det finns familjer i Värmland som inte har mat för dagen? Vad ska vi i Värmland göra åt alla de som blir utförsäkrade från socialförsäkringssystemet pga skada eller sjukdom och tvingas leva på försörjningsstöd från socialen i stället för en sjukpension?

Problemet med Färjestads spelare och ölflaskor på scenen känns mycket små i dessa sammanhang. Än värre är att inte en journalist i Värmland idag, orkar, kan eller vill, samtala om just dessa frågor som jag nyss skrivit ovan och det finns fler. Visst, vi politiker ska jobba med saken, men vi politiker är inget annat än vanliga människor och har inte svaren på alla frågor och vi tar med glädje emot fler personer som väljer att bli aktiva politiker.

Vi har en framtid tillsammans att skapa och vi är alla värdefulla. Tyvärr, verkar djuren Homosapiens göra allt för att begå kollektivt självmord i och med det sättet vi hanterar moder jord. Det är synd och skam att påstå att vi gör det på ett bra sätt om vi ser på det hela ur ett kollektiv.

Ingen äger Jordklotet, vi har den till låns och vi ska tillsammans förvalta den inför framtiden. Det innebär inte att vi alla ska göra allt för att bli så rika som möjligt, ekonomiskt sett. Det innebär att vi ska bli så rika som möjligt på helt andra sätt och det kan vara godhet. Så, det finns att göra i detta ämne och jag kommer nog aldrig att vara en del av den totala lösningen, men jag har valt att försöka vara en del av den och det tycker jag fler ska vara.

Så, hur ska du vara en bidragen del i allt detta?

Vid åsikten – Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar