Veckobrev v. 17 – 2022

Det kommer att bli en förändring på ensson.se och jag hoppas ni kommer märka av det och tycka om det. Om det nu är någon som läser överhuvudtaget. Men, det tror jag det är, då jag får mer kommentarer i verkligheten än här. Det är ju inte så svårt, med tanke på att jag inte får någon här, hehe.

Onsdagens kommunfullmäktige, var en intressant och spännande upplevelse. En upplevelse om hur demokrati fungerar, när den markerar emot en kommunal demokrati som inte fungerat som den ska. Så, det blev en återremiss, gällande fallet Pillret i Charlottenberg och det var ju inte så konstigt med tanke på hur bedrövligt dåligt det varit skött gällande att plocka fram olika alternativ och sett till att hela det arbetet som måste göras hade gjorts. Men, nu så, har då verksamheten en möjlighet att göra om och göra rätt. Hoppas verkligen de tar den. De som är de stora förlorarna, i hur detta har varit skött från kommunens sida, är de elever som ska gå på denna nu tänkta del av skolverksamheten. Hade verksamheten gjort rätt från början, ja då hade beslut redan tagits och vi hade kunnat vara igång med jobbet inför att start upp den. Men, istället är det problem i de politiska leden och varför är det då det? Jo, det kallas för att kämpa för de demokratiska rättigheterna och det kan man aldrig anse vara fel.

Det är lätt att inbilla sig att detta ärende och alla turer fram och tillbaks handlar om pengar och att något parti enbart är ute efter att krångla. Men, så är inte fallet. Hade arbetet med ärendet, gjorts på det sättet det ska inom den kommunala verksamheten, ja då hade vi aldrig hamnat i den situationen som vi är av idag. Här handlar det om politiker och tjänstemän som inte fullgjort sitt arbete på det korrekta sättet och faktiskt enda rätta sättet man ska göra det på. Denna arbetsordning är fastlagd för en enda sak och det är för att – Säkerställa den kommunala demokratin och för att samtliga beslut ska tas utifrån ett opartiskt underlag.

Enkelt uttryckt så är det så här i en kommun. Politikerna bestämmer – tjänstemännen ska utföra det politiska besluten samt ta fram opartiska underlag för besluten som ska tas.

Vid ordet – MÄG

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar