Veckobrev v. 16 – 2022

Livet flyger förbi i en rasande takt och det är ju på gott och ont, men om jag ska sammanfatta mitt liv så är det att jag har det förbaskat bra. Visst, jag bor inte i världens mest moderna villa, inte är den speciellt stor heller och vi har en hel del underhåll som vi måste ta tag i, men det får vänta en stund till då ekonomin inte håller för några större mer utgifter just nu. Men, vad gör detta då, så länge som man har mat på bordet, värme och el samt tak över huvudet? Inte ett jävla dugg. Jag har min familj och vi har våra husdjur. Visst, jag kan inte säga att jag är sådär superglad om dagarna, men jag är glad och lycklig ändå.

Det är svårt att vara superglad, med tanke på de ständiga smärtorna och att man stöter på patrull från läkare när det gäller smärtlindring. De är betydligt fler som inte förstår än som förstår. Men, jag är inte deprimerad heller, så det enda som gäller är att fortsätta vara chaufför av mitt liv på den väg som är in i framtiden.

Mycket händer i det politiska livet just nu och jag ser med spänning fram till kommande vecka. Dels så har partiet saker på gång, det är ju faktiskt första Maj nästa helg och detta år firar vi det på fritidsgården här i Koppom. En tradition jag har försökt att hålla varje år, sen jag blev politiskt intresserad och aktiv, för 32 år sen. Herre gud vad tiden går. Visst, jag har varit ute ur partilivet, men fortfarande har ju intresset funnits där och jag har följt det på avstånd. Personligen anser jag, och det kan ju knappast ha gått någon förbi, att Socialdemokraterna är det enda hållbara partiet för de flestas bästa och på en klar andra plats är det Vänsterpartiet. De är oss så lika, så det är nästan synd och kalla det för en andra plats. Men men, nu ställer jag där ändå. De har trots allt den socialistiska grundsynen tillsammans med oss Socialdemokrater och då har man det absolut viktigaste med sig när man ska ta de politiska besluten.

Jag anser, att vi Socialdemokrater, alltid aktivt ska vara en röst för de allra mest utsatta, svaga i samhället. Mycket har gjorts, men det är ett arbete som aldrig blir färdigt. Det är viktigt att ha i tanke, sänker vi Socialdemokrater garden i denna fråga, så kommer den mörka samhällsdeformistiska högern att använda alla sina krafter att göra det än bättre, för alla de i samhället som redan har det bra. Man hör ju hela tiden mantrat, det ska löna sig att arbeta. Ja, självklart är det så, men hur mycket ska vi då låta det gå ut över de som av den ena eller den andra orsaken inte har arbetat? Hur mycket måste man ha till sig själv, för att det ska ha ”lönat sig att arbeta”?

Under hela Covid 19 pandemin och nu under Rysslands krig mot Ukraina, är det enbart ordet Solidaritet som är det hållbara. Försök att hitta det ordet i Valprogram och andra dokument som högern presenterar eller har presenterat igenom åren. Det är inte ett ord som de direkt sliter ut, om man kan säga så. Ärligt talat så tror jag det var första gången jag hörde en moderat säga att nu var solidariteten det viktigaste, i början av Pandemin. Det kom som en chock för mig att de visste om det ordets innebörd, det brukar ju annars enbart handla om skattesänkningar eller sänkningar av arbetsgivaravgiften.

Så, nu ska jag avsluta detta veckobrev med en uppmaning. Är du som jag en socialist, som älskar solidariteten, ogillar högerextrema krafter som bränner koranen, ogillar de extrema krafter som mötte polisen på det mest odemokratiska och ofattbara sättet som gjordes, står på de svagas sida i samhället. Ja, ni förstår att jag kan hålla på att skriva en stund till, men det jag vill komma fram till är att jag tycker att du då ska bli medlem av Socialdemokraterna. En länk till Socialdemokraternas hemsida, där du kan registrera dig som ny medlem finns i denna mening. Din åsikt och ditt engagemang är viktig, för ett tryggt Sverige idag, men också framtiden. Garden får aldrig tas ner.

Vid åsikten – Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar