Veckobrev v. 15 – 2022

Det är ju ingen nyhet att jag har åsikter om det mesta och jag anser inte att det är något problem. Jag ser det snarare som en fördel, när man är som jag, intresserad av samhällets olika frågor och vill vara med och påverka det till något, förhoppningsvis, bättre. Om man, som politiker, inte skulle ha det, ja då är det frågan om man mer är intresserad av ersättningen man får.

Att man, som politiker, får en ersättning för sitt arbete är ingen nyhet. Systemet är lite olika beroende på vart i landet man bor. Jag begärde för en tid sen ut vilka ersättningar, vår förtroendevalda fått utbetalat och det var en intressant läsning. Det är inte så att det är kommunalrådet, som har den högsta ersättning månad efter månad, utan en helt annan person. Jag kan ju lugnt säga att denne person inte har det knappert, som de flesta andra pensionärer har det, för hen plockar ut betydligt mer än vad kommunalrådet gör. Jag tänker inte lägga ut namnet på personen i fråga, men det tar er ungefär 10 minuter att kolla upp vart folk sitter som ordförande och sen följa dennes olika andra uppdrag. Jag tycker att det är fascinerande hur mycket tid en person har över, varje månad, för att kunna sätta sig in i sitt uppdrag, man tagit på sig i och med att man sagt ja till uppdraget, för det är ofta mycket läsande och grävande om man ska vara seriös i sitt politiska arbete.

Personligen anser jag, att det borde vara en gräns för hur många förtroendeuppdrag en person ska kunna ha. Det är inte sagt att personen gör ett bra eller dåligt jobb idag, men möjligheten till att en person gör ett dåligt arbete på sitt uppdrag, blir ju större om de har många och då framförallt många tunga uppdrag. Ett tungt uppdrag är då tex kommunstyrelsens ordförande, kommunfullmäktiges ordförande, ordförande för socialen eller skolan. Ja, det finns fler och det är ju också beroende från kommun till kommun. Demokratin mår ändå alltid bäst av att fler är med och bidrar med tid och åsikter och det är därför ni ser mig, gång efter annan tjata om att ni ska bli medlemmar i Socialdemokraterna, då det är mitt parti. Jag är mogen för partiet och har varit det länge och jag har bara en gång röstat på annat än socialdemokraterna och det var när jag röstade på Piratpartiet för en massa år sedan, men frågan är om partiet är moget för mig, för jag får inte den känslan av partiet här i Eda kommun.

Med detta sagt, så har jag bestämt mig för att sitta kvar på det jag lovat att göra den tid jag har kvar på de uppdragen. Den längsta tiden och uppdraget, är som ordinarie ledamot av Eda Arbetarkommun, och den tiden är två år. Men, för stunden och kanske för alltid, kommer jag inte ta på mig några som helst andra uppdrag inom partiet eller för partiet, om frågan kommer under mötet. Jag ska fundera igenom, innan jag tar på mig några fler uppdrag. Med det var och är denna saken utredd. Folk kommer säkert att ha åsikter om det och det får de väl ha, men det är ingenting jag kommer att ta hänsyn till, då det är mitt absolut egna beslut och som ingen annan har något med att gör. Det kommer säkert också bli en massa negativa åsikter om det också och det får väl folk ha om de vill ha det. Jag tänker inte förbjuda folk att ha åsikter, det kallas för demokrati och demokrati har jag alltid värnat.

Anledningen till att jag känner det som jag gör, är att det finns åsikter om mitt skrivande på denna här sida och att det skulle ligga partiet till last. Jo, tjenare, ja det kan man ju tro om man vill det. Därför valde jag också att inte kandidera för partiet till kommunfullmäktige här i kommunen inför kommande val. Mitt ord är inte till salu eller förhandlingsbart och det är en åsikt som jag håller jävligt hårt på. Jag har aldrig brutit min tystnadsplikt i något som jag skrivit heller, men fortfarande ska folk vara bekymrade. Att folk har åsikter, om mitt skrivande är ju i och för sig inget nytt, men här är det då frågan; Varför är folk inte mogna nog att fråga mig eller yttra till mig istället? Och vart är partikamratskapen, som inte säger till folk att prata med mig själva? Jag har bestämt mig för och har gjort nu under en längre tid att jag talar om för ”gnällspikar” och ”skvallerkärringar” att ta upp saker och ting med den det berör. Personligen uppskattar jag om folk gör det och något av det värsta jag vet är att få höra ”någon/några har sagt till mig.”

Kommunfullmäktigelistan från Socialdemokraterna här i Eda, tycker jag förövrigt ser bra ut. Mycket arbete fick vi lägga ner på den, vi i Valberedningen, men vi rodde det i hamn också. Nu är det lugnt för stunden för oss, eller snarare lite lugnare i alla fall, den stora ruschen kommer när valresultatet kommer. Då hoppas jag att vi vunnit valet och att vi har en majoritet av rösterna. Detta gör jag för att jag vet att Charlotte, som är vår kandidat till kommunalrådsposten, kommer göra ett bra jobb. Sen har hon ett stort och bra team med sig. Det teamet kommer ge henne stöd, support och pepp om hon känner att hon behöver det. Hon har ju tid på sig att läsa in sig också. Ja, teamet är ju till för alla och det är det som är det sköna med jobbet i valarbetet i Socialdemokraterna. Så, jag ser verkligen fram emot kommande valrörelse. Hur engagerad jag själv kommer vara i det arbetet, det vet jag inte.

Jag har, om jag skrev tidigare i texten, inga mål, behov eller önskningar, att vara med i någon form av styre av kommunen. Men, visst det är ju så, att jag hinner ändra mig på vägen. Min skalle är ganska jobbig på det sättet, för det rör på sig en hel del, men när jag väl tagit beslutet sen om jag ska fortsätta engagera mig eller inte i partiet, då kommer jag stå fast vid det. För beslutet ligger på den nivån. Det är alltså ett beslut jag kommer ta en gång för alla och som sen kommer gälla för tid och evighet sen. Jag vet att jag i alla fall inte kommer engagera mig i något annat parti eller rösta på något annat parti. Det är Socialdemokraterna som gäller för mig och ingenting annat.

Så, nu har jag spytt ur mig saker och ting och det blir garanterat oväsen om detta också, men ärligt talat, det skiter jag i. Har man åsikter, om det som står här på ensson.se, ja då är det bara att höra av sig. Vill man, på sitt egna sätt framföra åsikter, ja då kan ni också starta en hemsida. Här är det jag som publicerar och ingen annan, därmed har ingen rätt att yttra sig om att jag ska ta bort något.

Vid åsikten

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar