Veckobrev v14 – 2022

Jo tack, vintern gjorde sig hörd igen, precis som vanligt. Många människor får lika bråttom att få av vinterdäcken när värmen kommer, lika tröga är de att få på dem när vintern är i antågande. Svensken är sig lik.

Nu väntar jag med spänning efter den stundande valrörelsen som ska vara. Mycket ideellt arbete är det, men jag vet ju att det är för en bra sak, förhoppningsvis. Valseger så väl som i kommunen, regionen och staten. Mycket finns att göra och vi, Socialdemokrater är det partiet som kan leda landet, i sann solidarisk anda. Om sedan S, men framför allt V, skruvar ner tonen mot varandra, så kan det leda till ett än starkare arbete för solidariteten runt om i landet. Jag vet att V har känt sig som en dörrmatta, eller vad man nu ska kalla det, men det har inte jag upplevt någongång i Socialdemokraterna att vi tycker så om Vänsterpartiet. För mig är Vänsterpartiet än självklar samarbetspartner på alla plan. Mycket närmare oss Socialdemokrater än vad tex Centerpartiet är. Så, här finns det att göra och vi måste börja med att lyssna och samtala med varandra och det är inte en omöjlighet att klara av att göra.

Lördag så är det distriktskonferens och vad vi kommer att besluta där, är i skrivandets stund för tidigt att skriva om, men blir det som det brukar så är det givande och tagande, men i slutändan är det ett bra och gemensamt regionpolitiskt program som vi alla kan ställa upp på.

Liberalerna står utan ordinarie partiledare, då Nyamko Sabuni hoppade av posten. Detta skedde samtidigt som partisekreteraren gjorde det. Hon hade en förklaring, men den tycker jag låter långsökt. Jag tror det är det inre trycket som gjort det, med tanke på det dåliga stödet i undersökningar är som det är och ingen ljusning verkar vara i sikte.

Angående att Eda kommun håller på att kolla ensson.se, så har jag nu fått det bekräftat. Det är tjänstemän i kommunen som suttit och kollat och sen rapporterat till politikerna. Jaja, jag vet att de inte kan komma till domstolen mot mig, med det jag skrivit. Så har vi då en sak till. Tjänstemännen har samtidigt gått igenom hela ensson.se och hittat inläggen, som jag skrivit om att jag röstade på SD (Vilket alla som verkligen känner mig är en fet lögn, för det skulle jag aldrig göra) och så har de hittat inlägget som har rubriken Rasist, javisst. Men, ingen av dessa personer har läst innehållet i de olika inläggen. Om man läser vidare i inlägget, rasist, javisst, så står det – Det är väl lika bra jag kallar mig det, för det är det motargumentet man får i och med att politikerna inte har något försvar gällande all den invandring som skedde 2015 och där Sverige tog ett enormt ansvar. Det står också att jag inte anser mig vara rasist. Nu, 2022, så står bland annat Ygeman i TV och säger att vi inte ska ha samma stor del av flyktingar som vi hade 2015, för det var en alldeles för stor del för Sverige att bära. Alltså säger han i stort sett samma sak som jag redan skrivit. Det finns kanske en anledning till att underrubriken till ensson.se är Steget före?

Denna behandling, som jag blivit utsatt för, spelar mig ingen roll. Jag klarar mig bra och jag vet min politiska kompetens. Men, den eller de stackare, som gick på detta dravvel som kommit från tjänstemän i Eda kommun, uppvisar en mycket stor bristande politisk inkompetens. Visst, man ska ta till sig informationen, men sedan ska man själv söka mer information och då är ju det absolut smartaste att läsa inläggen själv. Det skulle jag ha gjort. Men, nu vet ju jag själv lite mer fakta om hur saker och ting går till, vilket stärker mig i mitt politiska engagemang. Det är som jag skrivit om förr, det finns alldeles för många tjänstemän i Eda kommun och det är här som vi ska försöka göra de besparingar som kommunen måste göra, för att få ekonomin i ordning igen. Kanske ett 30 talet tjänstemän behöver bort? Detta är ju en siffra jag och andra får titta på närmare.

Nu ska jag jobba, ideellt som vanligt, för att vi socialdemokrater ska vinna valet i Eda kommun, Region Värmland och så också i högsta toppen. Solidaritet är det ledande ordet i de kriser vi gått igenom, denna mandatperiod och som heter Covid 19, och nu är det kriget i Ukraina. När det verkligen är kris, så är det enbart Solidariteten som vinner och som är hållbar i längden. Hade det varit ett borgerligt styre, ja då hade inte solidariteten ha vunnit som åtgärd, utan då hade det i sann borgerlig anda blivit sänkta skatter och sänkta arbetsgivaravgifter och det är enbart en borgare som kan förstå hur det kan hjälpa någon som förlorat jobbet eller som blivit sjuk i Covid 19.

Vid Åsikten/ Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.