Veckobrev v. 13 – 2022

Då är våren i full fart och i sann anda, så kom kylan åter efter några veckor med fantastiskt skön värme. Med vårens intågande så kommer det arbete i trädgården. Men, det går i den takten som kroppen avgör och så ska det vara.

Det politiska arbetet går vidare och jag tycker förslaget, som vi i valberedningen i Eda Arbetarkommun, har satt samman ser riktigt bra ut. Allt är inte helt klart än, men till ca 95% i alla fall. Vi har medlemsmöte på tisdag och då ska allt spikas och vara klart. Vi får då se om vi har gjort ett bra förarbete eller inte. Det märks hur många omröstningar det blir det. Det roligaste, med denna form av politiskt arbete är, när man tänker på alla gånger som jag har hört folk säga: ”Det är ingen idé att engagera sig politiskt, för man kan inte påverka i alla fall”. Jaså inte? Om jag ser ett år tillbaks, så har jag tillsammans med resten av gänget, varit med och lämnat förslag på Partiledare, Partisekreterare, Riksdagskandidater från Värmland, Regionslistan för Socialdemokraterna i Värmland och nu då sitter vi och har plockat fram nya medlemmar av styrelsen för socialdemokraterna i Eda och så då listan från oss till det kommande valet till kommunens politiska styrning. – Och med detta sagt så menar jag inte att jag är bättre än någon annan, utan endast att man som enskild medlem visst kan vara med och påverka det politiska arbetet.

Snart ska då arbetet med att göra valprogram för oss Socialdemokrater i Eda. Ja, det är ju inte så att det är en grupp som har ensamrätt att ha åsikter om det utan vi gör ett förslag som sedan medlemmarna får ta ställning till. Vi och Vi är felord, men nu blev det så. Jag vet inte ens om jag kommer vara deltagande i den arbetsgruppen, då jag inte fått någon förfrågning om det, så viet får ses som ett uttryck för att vi socialdemokrater ska göra det.

Däremot, kan jag nu går ut med, att jag sedan onsdag denna vecka, är nyvald ledamot av styrelsen till Socialdemokraterna i Eda kommun. Om eller Vad jag får för något uppdrag i denna styrelse, det vet jag inte. Jag har fått en förfrågan, från en annan person i styrelsen, men jag vet inte om jag ska se den som en formell förfrågan och oavsett om jag ska se det som det så har jag inte bestämt mig om jag ska acceptera uppdraget. Vet inte om jag fått förfrågan för att de tycker jag gör det bra eller om det är ett uppdrag jag får för att ingen annan vill ha det – en så kallad påläggskalv. Första styrelsemötet vi ska ha är om några dagar, så jag har några dagar på mig att fundera i alla fall.

Med detta sagt, så önskar jag er alla en riktigt skön vår, för nu idag är det första dagen av våren. /Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.