Veckobrev v. 12 – 2022

Ja, nu år våren återigen på ingång och med allt underbart som hör den till. Den absolut vackraste årstiden är våren. Allt går från den döda och tråkiga vintern, till att vakna upp i all sin glans och det är helt underbart. Sen så vet vi ju att efter våren, så kommer sommaren och det gör ju inte saken sämre.

Nu är det snart årsmöte i Eda Arbetarkommun och efter det hoppas jag att jag kan presentera vår lista på kandidater till kommunfullmäktige i Eda kommun. Självklart, ska partiet självt gå ut med det i media, före jag skriver om det här. Då jag själv är en av dem som sitter och funderar på listan och vet vilka alla namn som är föreslagna, så tycker jag att vi Socialdemokrater har ett starkt vinnande team. Visst, det finns ingen på listan som inte har en brist eller fel, hur man nu avgör det, men det finns det inte i vardagliga livet heller.

Jag vet att jag tjatar mycket om detta krig, som Putin startade 2014 i och med sitt krig mot Ukraina. Världen samlas nu, Solidariskt med Ukraina, och ger dem hjälp på olika sätt och vis och det är bra. Återigen, när samhället har en kris, så är det Solidaritet som är det vinnande och ledande ordet i debatten. Återigen, bevisar det att vi Socialister är de enda som klarar av att leda ett land, en region eller kommun, igenom svåra tider. Så, är du som jag, för Solidaritet, då tycker jag du ska bli medlem i Socialdemokraterna. Tillsammans är vi starka och en Sosse är aldrig ensam. Först hade vi Corona Pandemin och så har vi då Putins upptrappning av kriget i Ukraina, som nu i år blev ett anfall mot hela landet och där den Ryska armén, utan hänsyn till civilbefolkningen, bombat sönder stad för stad. Värst utsatt har hamnstaden Mariupol blivit utsatt. Ursäkten, han använder för att ha tagit livet av tusentals civila, är att Ukraina är styrt av nazister. Att det är styrt, det har han rätt i, men det är inte styrt av Nazister.

Den ryska staten bär ensamt ansvaret för detta som nu skett och som fortfarande sker i Ukraina och ytterst ansvarig är Putin. Jag hoppas att han verkligen hamnar i Krigsförbrytartribunalen i Haag, men tvivlar starkt på att han vågar åka dit och försvara sitt agerande. Jag hoppas någon annan är vuxen nog och inser allvaret i det som skett och avsätter Putin. Tyvärr är det väl enbart armén som har kraft nog att göra det, så min förhoppning får bli att så sker. Oavsett ska Ryssland betala krigsskadestånd till Ukraina, för allt de förstört och för alla liv de tagit. Det krigsskadeståndet kommer att bli mycket kännbart för Ryssland, lång tid framöver.

Ryssland, gick ut med att de nu hade lyckats med allt de skulle, så nu ska de retirera till Östra Ukraina och stabilisera situationen där, för det var det som de egentligen skulle göra. Men nu, bara några timmar senare, ja då regnar missilerna återigen ner över städerna. Lviv var en av dem och den staden ligger i västra delen av landet Ukraina. Återigen, bevisar Putin att hans ord är ingenting att lita på, för det han säger sker inte utan det sker tvärtom.

Sen, ska jag be om ursäkt, jag har sagt att jag ska publicera på fredagar. Men, jag orkade inte det igår, så då kommer skrivningen idag. Det ska bli skärpning och fredagar framöver.

Vid Åsikten. Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar