Mycket falsk information om kriget nu. Var kritisk!

Kriget i Ukraina sker inte bara på det traditionella sättet, utan det sker i allra högsta grad också online, där mycket lögner sker och har skett sedan innan kriget bröt ut. Tyvärr är det en klar majoritet desinformation som kommer från den ryska staten och har gjort det sedan innan kriget började. Ta bara, den helt sanslösa ursäkten till att börja kriget. De ska avnazifiera den Ukrainska makten, ja inte bara de, det gäller ju hela landet. Den Ukrainska Presidenten, Volodymyr Zelenskyj, som är jude. Han skulle alltså vara Nazist, eller i alla fall låta sig styras av nazister enligt den Ryska propagandan. En helt befängd tanke och som visar hur sjuk den ryska desinformationen är.

Självklart finns det Nazister i Ukraina och den mest kända är Azovbataljonen, där det också har varit svenska nynaziser på träning hos. Det är svårt att veta exakt hur många soldater, denna bataljon har, men en försiktig gissning är 1000 personer. Men, det var i början av kriget, så den siffran har garanterat minskat nu. Ryssland har sina fascistiska soldater, speciellt i de två olika grupperna Sparta och Wagner. Båda dessa två grupper består av yrkessoldater som är helt och hållet till för att sättas in på special uppdrag så som att infånga den Ukrainska presidenten och föra honom till Ryssland. Träningen, ideologin och styrandet i dessa två grupper är helt i likhet med nazisternas under andra världskriget. Ideologiskt är de lika som dagens nynazister. Så, innan Putin ska rensa Ukraina från Nazister, ja då är det bra att rensa i den egna organisationen först.

Så, nästa fråga då, som handlar om Barnsjukhuset i Ukraina. Var det de Ryska trupperna som använde raketanfall eller var det Ukraina som iscensatte det hela med hjälp av Azovgruppen? Ja, det är ju också en fråga man kan ställa sig. Vi har då Röda Korset, Rädda barnen, Läkare utan gränser och UNHCR som rapporterar att det var ett anfall med robotar. Vart den kom ifrån, när de används vet man ju inte förrän efteråt när man granskat det hela. Men, Ryssland hävdar att det var Azovbataljonen som sprängde sjukhuset i luften. Detta ges det stöd ifrån på följande två hemsidor Nyhetsbanken.se och anti-spiegel.ru. Rörande lika är båda sidorna i sitt upplägg med reportaget och utan större energi ser man att nyhetsbanken endast har översatt texten från den andra.

Här ska vi då skriva om Marianna och de lögner som står på båda dessa sidor. 1. Marianna går nedför trappan, men syns också på andra bilder i sin prickiga klädsel. Detta är det inga som helst lögner i. Lögnerna kommer nu i punkt 2. Marianna ligger på bår och blir buren ut samt de visar bilder utanför. Den kvinna är INTE Marianna.

Till höger på bilden ovan, ser vi då Marianna. Vem kvinnan till vänster är, det vet jag inte men det är inte Marianna. 1. Fel hårfärg. 2. Fel avstånd mellan ögonen. 3. Ögonbrynen är olika 4. Ansiktsskadorna är olika 5. Näsorna är olika.

Så, den lögnen om att det skulle vara skådespelaren Marianna, ja det är inte svårt att se att det är en lögn och personligen tycker jag det är skamligt av en sådan person som Stefan Lindgren är deltagande i att sprida sådana här lögnaktiga påståenden. Jag har lämnat en kommentar på hemsidan om just dessa felaktigheter, men än så länge så har den inte blivit godkänd, vilket jag tycker är tråkigt.

Ska vi se vidare då. Bombade Ryssarna teatern i Mariopol eller var det återigen Azovbataljonen? Nyhetsbanken.se och donbass-insider.com. Återigen har nyhetsbanken översatt texten och anammat åsikterna i den. Vill man hitta filmer och reportage om hur det hela gått till, ja då kan man enkelt hitta mängder med information om man söker nätet. Det gäller både barnsjukhuset och teatern.

Ryssland, har sedan dag ett, ja även innan kriget bröt ut, visat att det som de säger inte är sant. Det var bara en övning i Belarus. De ryska trupperna skulle dra sig tillbaks efter övningen. Ryssland skulle bara hjälpa till i utbrytarrepublikerna i östra Ukraina och inte för krig i hela Ukraina. Ja, det är ju några av lögnerna vi har fått till oss från Ryssland, så varför skulle de tala sanningen nu? Svaret på det är, för mig väldigt enkelt, man ska inte tro på att de talar sanning.

Så, var kritiska och granska allt. Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.