Veckobrev v 11. – 2022

Ja, vad fasen ska jag skriva på om, när närheten i vår omvärld är som den är?

En budgivning, om våra röster, är just nu igång i Sverige. Varför detta då och vad då budgivning? Jo, kriget i Ukraina, driver upp priset på råolja. Energipriserna stiger och det gör ju också då priset på drivmedel. Detta gör att partierna nu vill ha våra röster och står och bjuder över varandra. Det är lätt att säga att man vill ha x antal kronor mindre i drivmedelskostnad för kunderna. Men, vad ska vi då spara in på istället? Ska vi låna, ja då blir det än dyrare och vad ska vi då spara in på? Skönt jag slipper detta arbetet med att få ordning på allt detta som nu sker i riksdagen. Men, vi kan inte begära att staten ska gå in och hjälpa oss betala alla de höjda priserna. Det kommer bli kännbart i många år framöver. Men, vårt pris är litet. I Ukraina betalar de med sina liv.

Kommer Putin att stoppa i Ukraina? Nej, han kommer också gå till Moldavien. Där finns, precis som i Ukraina, ryska trupper, i de östra delarna som vill bryta sig ur landet och som alltså Ryssland stödjer. Taktiken är den samma från Putin, land efter land, och detta måste ju innebära att denna man har jävligt dåligt med fantasi.

Ser man på kartorna, som presenteras på nyheterna och som också finns tillgängliga lite här och där online, ja så går det väldigt dåligt för den ryska armén, för att ukrainska folket kämpar på så bra. Fler och fler brott mot mänskligheten, gör den ryska armén sig skyldiga till och då Putin är den som delar ut order, ja då är ju han den ytterst ansvariga för samtliga och ska då ställas till svars vid Krigsförbrytartribunalen i Haag. Detta kommer ju inte att ske, för Putin är inte man nog för att åka dit och förklara sig.

Jag har lovat att skriva kortare, så då får jag väl lämna Rysslands krig där.

I Eda kommun ska det spenderas pengar på än det ena än det andra. Helt plötsligt finns det pengar som bara den och investera. Men sparbeting på driften ligger kvar. En konstig ekvation egentligen. Visst, det är investeringar som är nödvändiga, frågan är bara hur mycket lull lull, det behöver vara med i dem. Men, det är ju en fråga för tjänstemännen. Politiken är med och beviljar pengar till det i KF, så jag är inte med och gör det heller, då jag inte är med på någon plats där. Hoppas och tror rätt beslut tas.

För säsongen så har jag sett de första tranorna komma över här i Koppom, men min mamma så tranor före mig. Med det sagt, så kan jag ju berätta en barndomsdröm jag har och det är att åka till Hornborgarsjön över en helg och se på tranorna, när de är där i tusentals.

Tack för denna gång. Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.