Ryska militären klarar inte av Putlers Krig mot Ukraina!

”Stormakten” Ryssland och dess diktator Putin, har inte mycket koll på omvärlden och än värre på sin egen försvarsmakt. Efter nu tre veckors upptrappat krig, mot Ukraina, är nu ett faktum att de stödtrupper, som alltid krävs att ha, inte klarar av sitt arbete. Huvudorsaken till detta är de enorma avstånd de har att köra samtidigt som Ukrainas medborgare, försvarar sitt land mycket väl. Avståndet gör också att det Ukrainska folket ges fler och fler tillfällen att sabotera eller skjuta i sönder fordonen. Sådana här fordon, behöver man inte pansarbrytande ammunition för att få stopp på, det räcker så bra med ett automatvapen och skjuta sönder däcken på den ena sidan. Det är väldigt sällan de har mer än två reservdäck med sig, till varje lastbil. Då får man vänta tills det kommer en kompis som kan hjälpa till och då kan man skjuta i sönder däcken på det fordonet också. Alltså en mycket effektiv dominoeffekt som man skapar. Vill man komma åt innehållet på varje lastbil, ja då får man antingen döda fienden på varje lastbil eller få dem att ge upp och bli fångar. Det finns alltid lösningar, men varje lösning skapar effekter som man inte vill. Så är det med krig. Men, soldaterna ges ett val, det ges inte de kvinnor och barn som Putins armé beskjuter på sjukhus med hjälp av missiler. Ett krigsbrott varje gång det sker. Ett krigsbrott där man från soldat till översta befälhavaren, i Rysslands fall Putin.

Allt som kriget pågår och med den urusla framgången som den Ryska armén har klarat av, då kommer Putins humör bli än mer bisarr och där vi varje dag riskerar att denne man beordrar ett fullskaligt tredje världskrig. Frågan är då, om de militära toppledarna, har insikten i de effekterna som detta kommer att ge och om de har modet att stå emot Putins förvridna omvärldsanalys och nationens möjligheter att komma vinnande ur ett sådant krig. Ja, i grund och botten finns det aldrig vinnare i krig, det är ju mer frågan att komma så lindrigt ur kriget, och det kommer inte den Ryska staten att göra. Se hur det blev i Tyskland efter andra världskriget. Ett totalt sönderskjutet och sönderbombat land, med en jäkla massa personliga lidanden framförallt. Det är klart att det är inte bara en ledande officer som krävs för att stå emot Putin, utan det krävs att hela armén ställer sig upp mot honom. Det är lättare sagt än gjort, men ingen omöjlighet. Möjligheterna till detta ökar ju för varje dag, dels så pratar ju folk med varandra om kriget även när inte Putler är deltagande, men det största problemet Putin får, är när landet inte har möjligheter att betala löner till sina anställda. Moralen går då ner och därmed också riskerna för Putin.

Exakt hur många livvakter och soldater som är till för att försvara Putin, är det ingen utanför hans inre krets som exakt vet om. Det är troligen inte mer än en mer än Putin själv som vet den exakta siffran. Det ingår i en presidents vardag att leva konstant under en hotbild i och med det stora ansvaret det vilar på axlarna för han. Sen är det ju så att när man tar ett politiskt beslut, så också här i landet, kan man inte anpassa det till alla. Man skapar på detta sättet motståndare till sig, men steget till att sedan försöka ta livet av en sådan högt uppsatt som Putler och lyckas med det och samtidigt klara sitt eget liv. Ja, det är nog inte så lätt skulle jag tro. Kriget mellan Ryssland och Ukraina, har nu pågått i åtta år och ett antagande är då att antalet personer, som fått mer och mer, emot Putin har ökat under åren, men än så länge är han i livet.

Ju längre tid, kriget pågår eller i alla fall upptrappningen av det, kommer Putin bli mer och mer desperat. Han riktar gång efter annan, hot mot omvärlden och framförallt då mot USA och alliansen NATO men också länder som Sverige och Finland. Dessa hot är då självklart av arten robotar. Han har ju inte ordning i försvarsmakten av idag, som krävs för att klara av att transportera förnödenheter till armén på land. Det är nu andra gången som vi kan se att framryckningarna i stort sett helt stannat av. Dessa förnödenheter är a och o för att klara av kriget vidare. Det kommer inte fram ammunition, bränsle och mat till soldaterna och dessa tre saker är de klart viktigaste sakerna för att klara av uppgifterna för försvarsmakten. Det framkommer rapporter att det nattetid är mellan -5 till -10 grader celsius om natten. Då är bränsle en stor fördel att ha för att hålla maskinerna igång, så man slipper sova i den kylan, men det kommer inte fram. Inte heller kommer mat fram till soldaterna och för att kroppen ska klara av att hålla värmen, ja då är maten mycket viktigt för det är den som styr vår förbränning som håller oss varma. Vi har ju sett ryska soldater varit inne i affärer och tagit allt de kan, samtidigt som de är inne hos privatpersoner och tar det som går att äta. De måste vara mycket mycket hungriga, inte så svårt att förstå.

Dessa robotar och missiler som han hotar använda är inga roliga saker att möta. Man vet aldrig vad de innehåller. Har man ”tur” innehåller de en laddning med någon form av sprängkraft, men det är tveksamt om det är just de som kommer att användas. Putin har ju bevisat, igenom sin regim men mot sitt eget medgivande om vetskap, att han inte drar sig för att använda biologiska ämnen. Detta har skett i liten skala vid två olika tillfällen i Europa och båda fallen kan kopplas till den ryska regimen, men också i stor skala i Syrien. Självklart nekar den ryska staten att de är inblandade. Med detta sagt så visar det ju så att Putin skiter fullständigt i alla, som inte är direkt knutna till honom alltså hans allra närmaste familjen. Han har ju andra saker att ta till också och det är kärnvapen. Det är ju det absolut farligaste fysiska vapnet, som jag vet om i alla fall. Den absolut farligaste vapnet är inte fysiskt utan det är sociala medier där man kan sprida lögner och andra saker för att på detta sättet skapa oro i ett land eller världen. Men, det finns garanterat andra saker som man kan leta upp om man googlar och det finns garanterat vapen som inte är offentliga än, både i Ryssland och USA med flera. Om ett sådant hot, skulle bli verklighet, ja då är det enormt farligt oavsett vart man bor i världen. Känslan jag har fått, är att NATO med vänner, har tagit dessa hot på mycket stort allvar, i och med att de inte vill gå in med trupper i Ukraina. Även om Ukraina inte är ett NATO land, så kan ju NATO gå in och hjälpa till ändå om landet så vill det när de inte är fullvärdiga medlemmar. Samtidigt flyttar NATO trupper närmare den ryska gränsen. Inte för att göra som Putin (påstå en sak och göra något annat, ljuga alltså) och förbereda för ett anfall mot Ryssland eller Ryssland knähund, Belarus. NATO gör det i fall om något NATO land blir anfallet av dem. På finare språk heter detta att vara före var, alltså förberedd, och mer trupper lär komma från USA och Canada. Men, det är ju en bit att frakta dessa trupper så det tar en stund, sen ska det ju mer material med så som fordon av olika slag och andra saker som trupperna behöver ha. Dessutom flyttas det mycket missiler som är till för att skjuta ner missiler som det anfallande landet skickar. Dessa missiler kan inte användas i ett anfallande syfte utan är helt till för att skydda, så NATO hotar inte Ryssland med dessa, men det anser garanterat Putin i sin egen sjuka omvärldsanalys. Jag vet inte om någon (utanför Rysslands militära inre krets) vet om det exakta antalet missiler som Ryssland har i sin arsenal, men det är sagt att Ryssland är det land som har de flesta. Det krävs inte många personer heller för att avfyra dem, men det är inte heller ett vapen som man snabbt producerar fler av, då det är avancerade saker. Men, de är nog många för att skapa ett rent helvete över hela världen, återigen alltså ett konstaterande att det finns inga vinnare i ett krig.

Putin har, sedan dag ett, haft en personlig önskan att lämna det politiska livet då det är dags, som en stor och mäktig man och som åter har byggt upp Ryssland till det stora rike det var en gång i tiden. Känslan, som han gett mig av sina tal, är att han vill lämna det som Tsar Putin av Ryssland och som sedan ska stå med i historieböckerna i tid och evighet. Ja, att han har lyckats med det sista är ingenting vi behöver fundera på, men det är inte för att han blivit den store mäktige folkälskade Tsaren, utan snarare för den president som ordnade till ett helvete för landet och orsakat landets landets tillbakagång med 100 år eller så.

Ryssland har en stor försvarsmakt, det råder det inga tvivel om. Men, likt Hitler har Putin, gjort samma fel. Det spelar ingen roll hur många soldater, stridsvagnar, artilleri och andra mobila enheter man har om man inte ser till att ha nog många lastbilar man har, som kan transportera fram nytt material till trupperna. Under krig är detta en sak som rullar på dygnet runt och det krävs fler och fler lastbilar ju längre kriget pågår. Det blir längre och längre transportväg, även dessa lastbilar blir beskjutna, de går i sönder av andra orsaker än överfall ja det finns många orsaker till att de behövs. De är dessutom mindre än vanliga lastbilar, för att minska träffytan på dem. Allt detta sket Hitler i och det verkar Putin också ha gjort, av någon anledning. Ett antagande är att han helt missbedömde motståndet av den Ukrainska befolkningen eller så var han väldigt dåligt informerad av sina generaler. Med andra ord, är det lika på detta området som det var för Hitler. Han fick den information som han ville höra, inte det han behövde höra. I en demokrati så får beslutsfattarna korrekt information, inte några luftslott. Det spelar ingen roll hur stor din försvarsmakt är om du inte kan använda den korrekt, en väldigt enkel ekvation. Det är ju därför man har en underrättelseorganisation. Så, det verkar som att enda skillnaden mellan Hitlers Världskrig och Putins pågående krig är att Hitler var en fanatisk högerpolitiker och Putin är en fanatisk vänsterpolitiker. Det gemensamma är just det fanatiska och det gör att de får fel information för att den som lämnar över den, vill behålla livet, komma diktatorn närmare för att själv stiga i graderna och få det bättre själv.

Detta krig, har kostat Ryssland mycket pengar och det kommer att kosta dem många miljarder till i krigsskadestånd och det är inte mera än rätt. Men, oavsett hur stort beloppet blir, kommer det aldrig att kunna ersätta alla människoliv som Ryssland är skyldiga till att ha tagit. Sen har vi alla människor, som kommer bära med sig fruktansvärda minnen resten av sina liv. Detta är sånt som aldrig går att ersätta med pengar.

Det, som Putin däremot har lyckats med, är att han nu har lyckats med att påskynda sin egen politiska avgång. Hur lång tid det tar, det vet jag inte, men jag antar att det inte är så många månader kvar. Det vore inte enbart en gåva från ovan för Rysslands del utan för hela världen. Även om detta nu sker, har ju den ryska ledningen gång efter annan, visat att löften från nationen Ryssland inte ens är värt det pappret det är skrivit på. Kommer någonsin detta att raderas ur andra nationers minnen?

Jag har i alla fall, återigen fått bekräftat, att Putin och nationen Ryssland har många år med ärlighet att visa upp innan jag kommer att lita på dem igen och jag tror inte jag är ensam med den känslan. Landet Ryssland måste ha kvar sina sanktioner i många år framöver och dessa pengar måste gå till Ukraina och befolkningen där för att använda till det skadeståndet som kommer att komma. Vi ska också vara enormt försiktiga vad vi exporterar till dem, men också vad vi importerar från dem. Ja, det kommer att gå ut över civilbefolkningen i Ryssland rent ekonomiskt. Det är ett billigt alternativ för dem, om man ska jämföra vad Ukrainas befolkning har gått igenom. Men, finns det några andra alternativ? Tveksam till det, men har ni några tankar, funderingar och kommentarer om det, får ni gärna skriva det i kommentarer här under.

Så där, då har jag skrivit av mig gällande detta ämne för idag. Kanske känns det lite förvirrande för er, varför jag skriver och funderar som jag gör. Jag är inte orolig, för min egen eller mina närmaste säkerhets skull, alltså att kriget kommer hit. Jag är väldigt säker att så inte kommer att ske. De klarar ju inte av att transportera resurser över land, rent logistiskt. Om man då tror att så kommer bli lättare, ja då tror man fel. Båtarna kommer att synas väl på vattnet och vara mål som man lätt kan anfalla och antalet fartyg man har att tillgå är betydligt färre än det antalet lastbilar som Ryssland har att tillgå. Däremot, tror jag, att attacker mot landet, på olika sätt kommer att ske över internet. Men, detta är inte så jävligt att vara med om, ett fysiskt krig hade varit en än sämre sak.

Nu så, gled jag iväg en sväng, men nu tackar jag för denna gång. I morgon, fredag, kommer veckobrevet som jag lovat ska göra varje fredag mellan 1700 – 1800. Det är redan skrivet och klart och det är en betydligt kortare skrivelse än vad denna skrivning blev.

Vid åsikten och med tankarna på alla civila i Ukraina/ Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar