Veckobrev v. 10 – 2022

Ja, nu har det gått två veckor av Rysslands påtvingade krig mot Ukraina och dessvärre ser vi redan hur de stora mediabolagen har gått vidare. Det är inte längre, hot stuff, trots att det är den största instabila humanitära katastrofen sedan andra världskriget. Varför det är så, är tyvärr enkelt. Det är inte längre säljande nog. När ryska armén går in i nästa land, ja då kommer det vara stor nyheter igen. Så mycket är alltså fred i världen värt. Tragiskt. Skönt att det finns fler ställen att få nyheter i från, än enbart tvn, men man måste vara försiktig och dubbelkolla uppgifterna man får till sig. Den första länken, jag personligen fick av en vän, var tagen ur ett strategispel, men det märktes väldigt snabbt. Det var inte svårt alls att upptäcka, så se klippen innan ni delar och gå inte bara på rubriken.

Denna vecka, har det tagits politiska beslut i kommunstyrelsen, som man självklart kan ha olika åsikter om, som med allt annat inom det politiska området. Personligen ser jag inga andra totala lösningar på dem, utan man kan önska sig mer eller mindre inom dem, men behovet av investeringarna är ingenting att säga om. Jag var deltagande på vårt medlemsmöte i Arbetarkommunen (högsta beslutande organet efter årsmötet, där alla medlemmar i Socialdemokraterna får delta). Informationen vi fick, var mycket bra. Frågorna var många och det är naturligt, när det gäller sådana här stora investeringar. Jag känner en stor tilltro till att vi tog ett korrekt beslut, som ni såg resultatet av i beslutet som togs i kommunstyrelsen under onsdagen. Hur var och en röstade, tänker jag inte skriva här, då jag inte är utsedd till mötesreferent som det heter och jag för inte heller partiets talan utåt. Men, som jag gjort här, det har jag lov att göra, alltså redovisa min egen åsikt.

Vad, kan jag skriva mera om veckan då som gått? Min mamma har jag firat, som fyllde år på söndagen och våren har förhoppningsvis kommit. Men, det blir nog enbart förhoppningsvis, för det brukar oftast komma bakslag här i landet, i alla fall när det än så länge enbart är i början av mars.

Så, med detta sagt, har jag tänkt att avsluta detta veckobrev, då det är många som sagt till mig att jag skriver för långt. Ja, så må vara, men politik är svårt och stort och det är inte lätt att förklara en inställning med få ord. Man måste se, på ett politiskt beslut, från många olika håll, och fastän jag försöker göra det, ja så har jag garanterat missat något.

Så tack för denna vecka. Vid åsikten/Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar