Putins krig, förlorade han när anfallet inleddes.

Att Putin är fostrat av KGB, så starkt att han troligen har det rödaste blod man kan tänka sig, är klart och tydligt i det mesta han gör, så också med det krig som nu är beordrats i Ukraina. Tyvärr är omvärlden alltför sen att reagera på den ena dumheten, efter den andra, som denne man gör och som drabbar folket i hans land och i grannländerna värst. Allt för att stilla hans ego och hans egen önskan att bli tsar Putin.

Denna gång reagerade i alla fall omvärlden mot hans ledarskap, men personligen hade jag önskat mer i ett betydligt tidigare skede än vad som gjorts. Vi skulle aldrig ha gjort oss så globalt beroende av produkter från landet som vi gjort. 40% av den Europeiska gasmarknaden är helt beroende av gas från Ryssland. Själv tycker jag det är mycket konstigt att de, än så länge, fria folket inte har sprängt av de stora gasledningar som är där, för att på det sättet stoppa inflödet av kapital till Ryssland något i och med uteblivna leveranser. Kanske kommer det att ske, nu när våren och värmen är på väg åter till Europa. Jag vet inte, är som sagt enbart förvånad.

När ett land väljer att starta krig med ett annat, har oftast förhandlingarna fallit samman. I fallet Ryssland – Ukraina verkar dock aldrig några seriösa försök ens ha gjorts. Ursäkten, Putin använde i sitt förvirrade anförande är inte heller okej. Oavsett hur nu ett land har uppstått, när och så vidare, ja då är det inte sen en ensam nation som sedan kan säga att det är fel och sedan starta ett krig. Så gjorde man långt före första världskriget, men den moderna värld vi lever i, accepterar inte så, gudskelov. Sedan att Ukraina har uppstått som en gåva av Ryssland, ja det går det att fundera starkt på. Mig veterligen föll Sovjetunionen och det bildades en hel del nya stater efter det, varav Ukraina är ett av dem. Ser man sedan när Moskva (år 1147) bildades och Kiev (400-talet), ja då blir det ju också lite intressant. Men, vi kan ju i alla fall fastslå vilken som bildades först även om det i sig inte har något med länders territorium att göra.

Putin och den Röda Armén kommer aldrig lyckas hålla Ukraina under någon längre tid. Landets areal är för stor, men framförallt är folkets kampmoral för hög. Detta är något som han borde ha vetat om, då länderna har en lång historia tillsammans. Nu har 14 dagar med krig och en jävla massa civila offer har det varit och till ingen annan nytta än att Putin får stilla sitt eget ego. Varför har kommer att förlora kriget, är huvudsakligen för den kampvilja som finns hos de Ukrainska motståndsmännen som man inte kan använda något annat nämn än helt otroligt högt och det är inget att klaga på, men det finns också andra saker som spelar in och har spelat in.

Dels, sitter Putin och ljuger för media och befolkningen i landet i i stort sett samtliga uttalande han gör. Det är allt från privata militära företag, som han säger sig inget veta något om, som inte annat skitprat. Kreml erkände vetskapen, när det kom hittades ett fotografi från Kreml där en av de högsta i företaget deltog och som var inbjuden. ”Privata företaget”, är inte ens registrerat i Ryssland, så med det fastslaget är det inget företaget ett företag, men är verksamt under den goda vetskapen från statsledningen och därmed också Putin. Men, inte heller detta är den högsta orsaken till krigets misslyckandets, eller snarare misslyckandet det första 14 dagarna.

Huvudorsaken till att det misslyckats är ju motståndsmännen, som jag redan skrivit om. Men, Putin har otroligt nog gått på samma problem som Hitler gjorde, i i stort sett samma område. Vägarna förstörs mer och mer och det är inte konstigt med tanke på de tyngder som körts och körs på vägarna. Dessutom är det många fordon som använder larver istället för däck, så som stridsvagnar och andra mycket tunga fordon. Dessa river i sönder asfalten rejält. Dessutom har vi också alla nedslag av allt som skjuts som granater och raketer. Detta har utnyttjas av motståndsmännen som då, helt riktigt, skjuter i sönder en mängd med tunga fordon, så de blir ett naturligt hinder för nästa gäng, som då måste köra av vägen där de allt som oftast fastnar i den blöta, mjuka marken. Man fastnar helt enkelt och så här håller det på, kriget just nu.

Så då har jag räknat upp de tre största orsakerna till att Ryssland har gjort så dåligt som de gjort och som gör att Ryssland aldrig kommer klara av att vinna kriget mot Ukraina.

Vid åsikten. Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar