I ett hörn står en schizofren sociopat trängd

Den utveckling som vi ser i detta krig, mot demokratin och friheten, som nu pågår av Ryssland mot sitt grannland och brödrafolk i Ukraina och nu också med hot mot resten av omvärlden om ”speciella militära operationer”, är fullt naturlig men också mycket farligt. Med detta sagt, inte menat att vi andra, demokratiska länder, ska vika ner oss mot detta hotet mot oss alla och mot vår gemensamma demokrati.

Detta innebär att vi tillsammans måste vara beredda att bära den börda som detta innebär. Vi ska aldrig och kan aldrig, sätta en prislapp på vår frihet och för våra demokratiska och mänskliga rättigheter. Det är rättigheter och friheter som vi har arbetat oss till över många år och som vi ska vara jävligt stolta över. Jag är det i alla fall och jag vet att vi är många som är det, runt om i världen. Tyvärr, är detta rättigheter som inte alla kan säga att de har i sina liv och nu är då alltså Ryssland i krig mot dessa rättigheter i sitt grannland Ukraina. Putin har under lång tid, sakta men säkert, tagit mer och mer av makten i Ryssland och har den i stort sett som en diktator och detta är ju allt annat än rätt väg att gå.

Många är just teorier om varför än det ena än det andra händer och min känsla är att det får andra sköta. Jag har mina och det är just inte säkert att jag har rätt i dem. Mitt gamla uttryck är just nu hemskt talande och har just nu en än hemskare innebörd – den som lever får se.

Nu har vi under drygt två års tid upplevt en global katastrof som kallas för Pandemi och fienden i den heter Covid och tyvärr något som vi kommer få dras med i många många år framöver. Detta har dock byggt upp en naturligare väg att samarbeta runt om i vår värld och det är det enda som har varit bra med den. Nu så har vi då fått en än värre global kris och denna gången är det inte ett osynligt virus utan en schizofren sociopat som heter Vladimir Vladimirovich Putin och är Rysslands president. Tyvärr, har världen sett denna fara en längre tid, ja helt sedan i mitten av 2000 talet och vi har gemensamt blundat för det. Både som privatpersoner och som länder. Det är ett aktivt val vi alla måste göra. Vart kommer din vara ifrån? Det är en naturlig fråga så också på offentlig nivå. Alltför många ser kortsiktigt och enbart på den egna ekonomi, där det alltför ofta enbart handlar om kortsiktiga ekonomiska lösningar, men på lång sikt är det oftast en negativ effekt på ekonomin. Ta, tex den stora delen av Europa, som är beroende av ryskt naturgas eller världens beroende av den ryska oljan. Här det ett stort problem att lösa, men de är inte olösliga. Vi kan alla om vi vill. Jag har förr skrivit om olika lösningar, gällande tex gasen och jag tänker inte repetera det igen, och under tiden som man gör sig oberoende av den naturgasen som idag importeras, ja då måste vi se lite tillbaks i historien och starta upp de gamla kraftanläggningar som fortfarande går att återstarta. Visst, det är inte gjort på en förmiddag. Det rör sig garanterat om månader, men någon gång måste vi börja för att det ska komma i mål och lika garanterat kommer det också kosta oss alla pengar, men detta är under en begränsad tid och det är just detta som är prislappen för mänskliga rättigheter, friheten och demokratin.

Ni har sett mig skrivit det förr och det kan inte nog ofta säga att vi alla behövs i detta viktiga arbete. Jag ser självklart att alla blir medlemmar i mitt parti, Socialdemokraterna, men jag inser ju också att så inte kommer bli fallet. Men, läs då på och hitta ditt parti, så jobbar vi för demokrati och mänskliga rättigheter i olika partier. Just när det gäller dessa frågor kommer vi nog ganska överens om.

Jag är demokratisk socialist, men jag klarar inte ensamt bedriva och upprätthålla dessa grundfrågor i vårt land. Ja, jag klarar inte hålla någon fråga uppe själv. Vi behövs alla och alla kan vara med och jobba för samhällets bästa in i framtiden. Vi kan alla och jag är säker på att det finns en politiker i alla.

Pandemin har visat oss att just Solidaritet är vägen framåt för att arbeta fram snabba och hållbara lösningar snabbt. Ett exempel på just detta är ju hur snabbt det gick att ta fram ett vaccin. En process som inte skulle ha varit klar än idag, om vi inte solidariskt hade gjort det. Nu ställer sig Sverige, Europa och en klar majoritet återigen gemensamt solidariskt upp mot Putins våldtäkt av demokratin i det fria landet Ukraina. Här har vi solidaritet på internationell nivå i båda fallen, men försvaret av demokratin gör vi varje dag i vår vardag, så också i lilla Koppom där jag bor med min familj

Hoppas på fler medmänniskor som vill ställa sig på barrikaden för demokratin, solidariteten och medmänskligheten nu och för alltid./Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar