Tror ingen längre är tveksam

om det jag har sagt ett tag nu och det är att Putin är världens mest farligaste person. Hur kan jag då säga det? Det räcker på att veta att han är gammal KGB agent för att inse det. Som i all underrättelseverksamhet gäller det att ge motståndaren det den tror är sant och sen föra sanningen till sin egen ledning. När man har blivit hjärntvättad av en sådan verksamhet i x antal år, som Putin blev, ja då är det ränder som inte går ur.

Putin har hållit några tal igenom åren och i sann KGB anda, så säger han saker och han säger inte saker. Men vad är det då först och främst han säger och varför? Klipp 1 översatt till Engelska, Klipp 2 finns här för att själva sen ta del av liknande information, så kan ni göra som jag gjorde och besökte en youtubesida som hade den korrekta översättningen och mitt förslag är då att ni kan besöka Michael Rossi, som jag varit i kontakt med inför denna skrivning och frågat om det var okej att länka och det var det. Inte för att jag tror att besökarantalet här är så högt, men då har jag frågat som sig bör. Riktigt roligt var det i alla fall att han svarade och okejade det hela.

Så, vad säger då Putin i talen? Ja, han hoppar friskt emellan tiden 1917 och fram tills kalla kriget var över. Det kan man ju lugnt säga, men ska man översätta det till vårt land, så blir det ungefär som att Sverige ska inta något av våra grannländer för att vi har en stor gemensam historia tillsammans och riktigt så fungerar det inte i den fria moderna världen. Sen så syltar han in en klassiker och tar till nazismen och att han egentligen vill hjälpa sitt brödrafolk. Jaja, det gör man ju inte via vapnets makt, något en förståndig person förstår. Det gör man via aktivt samarbete och samtalets kraft. När dessa två saker fungerar, ja då löser sig det mesta.

Vad säger då Putin mer? Jo, han ställer upp sina krav. 1. Inget Nato medlemsskap för Ukraina 2. Garantier för att NATO inte ska anta fler medlemsländer alls och 3. Stopp för förflyttning av trupp och vapen till länder som blivit medlemmar efter 1997. Självklart säger han också att Ryssland känner sig tvingade till denna lösning i och med att USA har brutit sitt avtal och att alla länder är fria att göra som de vill inom sin egen nations beslut.

Så, Putin säger alltså att det är upp till varje land att fatta sina egna beslut, men alltså inte Ukraina. Hmm, en mycket schizofren inställning måste jag säga.

Putin har, sedan starten av sin politiska karriär, gjort allt för att förändra landet Ryssland och ta kontroll över makten. Visst, det kallas officiellt för en demokrati, men är det inte på något sätt och vis. Andra partiers ledare sätts i fängelse, media kontrolleras och nu ska då också grannländerna kontrolleras. Ja, självklart är vägen längre än så, men ni kan själva läsa på här. Sedan kan ni själva ta beslutet om demokrati eller diktatur.

Hur ser då Putins krig ut? Jo

Bild

Då man har fullt ansvar som president och överbefälhavare, så är nu sanningen om Putin att han är en barnamördare. Ja, till och med tio gånger det, då det i skrivandet stund är 10 barn som mördats av Ryska trupper.

Det finns, inga som helst ursäkter, för det agerandet som Ryssland har uppvisat mot Ukraina. Att det är ett brödraskap länderna emellan, finns det inga som helst tvivel om, det säger Putin själv i en av filmerna ovan. Då gör man inte på detta sättet, som nu sker. Man stödjer varandra i vått och torrt.

Men, jag har lärt mig en sak i livet och det är att aldrig sänka garden, jag vet aldrig när problem uppstår. 99% av personerna jag möter i mitt liv, så är det 1% som är problem. Av den 1%en så kan man prata förstånd med 99%. Den lilla fläck i livet, som man inte kan samtala förstånd med, i den sitter Putin. Ja, jag är för Fred och Frihet för alla i världen, men för den sakens skull får man inte vara naiv och tro att detta gäller alla andra. Därför behöver vi ha ett försvar, tyvärr. Förr eller senare, kommer det en person som har allt annat än fredliga tankar och de mest lömska är sådana som Putin, som ligger och väntar och slår till vid rätt läge. Därför var och är det rätt av världen, inklusive Sverige, att skicka material till detta krig samt sätta rejäla sanktioner på Ryssland och dess befolkning. Det är sen också viktigt att göra allt man kan för att ställa Putin inför krigsförbrytartribunalen i Haag.

Du kan göra som mig och skriva på här på folkrörelse.nu och du kan också donera pengar till Olof Palme International Center, för en rättvisare värld. Det kan du göra här.

Denna dag, skulle jag ha skrivit om mina minnen av statsminister Olof Palmes död och jag trodde aldrig jag skulle behöva uppleva en Pandemi för några år sen, nu får jag uppleva en annan sak och det är att demokratin i Europa är hotad och stabiliteten i världen. Det finns bara en enda sak, man kan göra mot Putin och andra som denne man och det är att gemensamt stå upp emot dem. Stå upp för fred och frihet. Utan det är inte världen vacker.

36 år går snabbt och idag är det 36 år sedan vår Statsminister Olof Palme blev mördad.

Vid åsikterna. Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar