Putin är världens farligaste man och har än en gång bevisat för omvärlden att vi inte kan lita på ett enda ord från han.

Putin och det styrande skicket, har återigen bevisat att de inte går att lita på, på något sätt och vis. Tyvärr, kommer inte FN att kunna göra ett smack mot denne man, Ryssland eller Kina eller båda kommer att använda sitt veto mot det oavsett vad FN vill göra. Kvar har vi då NATO, som är den enda part som kan möta detta krig, men viktigt är dock att inte provocera denne sjuke man så det går inte att gå in med stridande trupp, men som man gör idag och förstärka NATOs försvar i östra Europa är helt rätt att gå.

Putin och Putin ensamt bär allt ansvar över det som sker i Ukraina. Visst, det finns de som hävdar att Ryssland är ett demokratiskt land, men det går att säga vad man vill om det. Man kan läsa, på Utrikespolitiska Institutet för att själv ta ställning om vad man tycker om landet och den så kallade demokratin där. Jag har i alla fall min åsikt fast om detta.

Världen är överens. Putins agerande mot Ukraina är inget annat än en invasion av ett annat land eller som det heter mer i vardagligt tal, ett Krig. Ett Krig, där Putin ensamt har allt ansvar över det som sker och har skett. Det är inte nog att Putin drar tillbaks sina trupper, då det inte går att lita på att det inte sker igen, antingen i Ukraina eller någon annanstans, där Putin själv väljer att agera. Den stora kamraten, Kina, har på något förvirrat sätt, pratat om att det är viktigt att skydda och respektera länders territorium. Så bra, se då till att Kamrat Putin gör just det! Men, det kommer inte att ske i sann politisk anda. Sist gång, 2014, världen la sanktioner på Ryssland, ja då öppnades den kinesiska plånboken och kommer så ske igen.

Ja, det är förvisso skillnader på dessa herrar, men den ena var fanatisk på höger kanten och den andra är det på vänsterkanten. Putin pratar om stor Ryssland före andra världskriget och har, i sin bisarra egna världsbild, glömt bort allt det materiella stöd som Ryssland fick från USA. Det var mycket mycket nära att Moskva föll under WWII, det som räddade dem var just USA samt Hitlers korkade agerande, gudskelov. Ingen av dessa herrar, kan ses som demokrater, trots att båda är tillsatta genom val.

Världen kan nu endast agera, så som man gör. NATO förstärker sitt skydd i Östra Europa och det är något som kommer att fortsätta ske. Ökningen har bara börjat. Sen, har vi endast detta med riktade sanktioner att ta till, men istället för att göra som man gjort och som inte haft någon som helst påverkan, måste det vara av det större formatet. Detta kommer självklart att påverka hela världen, men försvaret av demokratin får aldrig ha en prislapp.

Världen köper väldigt mycket olja och naturgas av Ryssland. Detta måste omedelbart stoppas. Detta kommer självfallet att ge dyrare priser på drivmedel, även här i landet. Europa kommer få problem att försörja sig med värme, tänker framförallt på Polen och Tyskland som använder mycket naturgas från Ryssland i dagsläget. Tyskland kan därför behöva stoppa sin nedläggning av de tre sista kärnkraftverken som ska stoppas till sommaren, men de kan också återstarta de som stoppades i sommaren 2021. De kan inte ha hunnit så långt på den nedmonteringen. Men, jag har inte kollat upp det. Angående detta med naturgas och hur man får dem, så har jag haft en fundering under en längre tid. Det är inget som helst problem att ersätta den gas man importerar i dagsläget, det tar enbart tid och arbete. Vi har mängder med resurser i Europa, som vi kan använda för att få just gas och det är just organiskt avfall. Vi kastar tusentals ton, bara i Sverige årligen och tänker vi då hela Europa, så förstår man att det går OM viljan finns.

Man måste helt enkelt svetsa och fixa stora plåtcisterner, med toppmatning från marknivå. Då fyller man dagligen på, från toppen och den gas man får, när det organiska förruttnar använder man. Resten, som blir kvar, kallas för jordförbättringsmedel, då det är kompost. Men, det är klart att det kommer ta tid, kosta pengar att göra en sådan här sak, men det är dags att börja om man någongång i framtiden ska göra sig av med att vara Rysslands knähund i denna fråga.

Sen, måste vi i tillägg spärra ute Ryssland från allt vad omvärlden kan tänkas. Detta gäller allt, som kan komma på. Inga internationella sporthändelser ska ske i Ryssland och de ska inte på något sätt få delta heller. Så som skedde vid OS, under ROC istället för landet. Bara en fjantig skillnad. Vi måste stoppa alla flygningar till och från Ryssland. De ryska flygplan, som finns internationellt ska få stanna där de är. De ska helt enkelt tas i beslag av landet, där planet är. Det måste också stoppas alla transaktioner till och från Ryssland samt dess medborgare. Det internationella banksystem, SWIFT, måste stänga dem ute helt. Dessutom måste samtliga ryska konton frysas och alla betal och kreditkort stoppas för att användas nationellt och internationellt omedelbart, något som kommer slå hårt mot den rika kretsen som rör sig runt Putin. Det finns garanterat fler saker, som jag nu inte kommer ihåg att jag sett som förslag idag eller funderat på själv, viktigt dock är att det blir kraftfullt och kännbart snabbt, men också att det kommer kännas för Ryssland och dess innevånare långsiktigt.

Samtliga andra tillgångar så som bilar, fastigheter, företag mm, ska beslagtas av landet där de befinner sig. Alla dessa olika tillgångar, ska senare användas för att vara en del av det krigsskadestånd Ryssland ska betala till de länder, som helt eller delvis blir drabbade av detta vansinne som nu sker av Ryssland.

Detta land, Ryssland och dess president Putin är ensamt ansvariga för kriget i Ukraina.

Så, det finns att göra för omvärlden och alla dess ledare. Viktigt är det att det blir gjort och att vi alltid, gemensamt står upp emot alla försök, att på olika sätt förstöra demokratin i alla länder.

Putin har uttryckt att han vill komma tillbaks till gamla Tsar Ryssland. Då kommer vi se intagande av Polen, Baltikum, Finland och Åland i vårt allra närmaste närområde och det är nog hög tid att vi i vårt vackra land Sverige, funderar på hur mycket negativt det kommer påverka oss, för positivt kommer det inte att bli. Nu hoppas jag innerligt att detta inte sker och jag har stor tro på att världen inte vill ha ett nytt WW, som då kommer bli WWIII. Något som världen däremot måste göra är att starta igång produktionen av sjukvårdsmaterial av alla möjliga saker, för vad vi garanterat vet är att detta behovet kommer inom kort och kommer troligen att pågå ett bra tag framöver. Vi kommer att få en flyktingström som vi ska ta vara på i tillägg till detta.

Nu har jag talat om min åsikt. Detta är min åsikt och ska inte ses som en åsikt från mitt parti, Socialdemokraterna. Partiets åsikt är partiets, detta som publiceras på denna sida är min åsikt. Så med detta sagt tackar jag för denna text och jag kommer fortsätta skriva vad jag anser.

Vid åsikten och för Ukrainas frihet/ Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.