Veckobrev v 5

Vindkraft eller inte vindkraft, det är en bra fråga. Jag har ju tidigare berättat att jag säger nej till Vindkraftsparker i Eda kommun och att jag tycker kommunen ska använda sitt kommunala veto. Detta är också något som jag tycker vi Socialdemokrater ska ta ett beslut om. Då kan vi gå ut och lova väljarna detta i valrörelsen nu 2022, men också i framtiden.

Vindkraft, kan jag förstå att folk vill ha, då det anses som grön el. Det är ju bra i sig så långt. Men, de negativa konsekvenserna det har för miljön är allt för stora och i tillägg till detta, måste vi lyssna på de som bor i området då de blir direkt påverkade av det hela. Men, oavsett detta så väger de negativa effekterna mer och räcker för att jag ska säga nej till vindkraft. Jag kan skriva mer om detta, men jag tror ni tröttnar.

Vad sker annars då? Jo, jag har ju faktiskt varit deltagande på styrelsemöte för Valfjället som jag kan berätta lite om. Jag kan inte berätta allt eftersom det är ett aktiebolag, så ni får hålla er till godo vad jag skriver. Valfjället går bättre än budgeterat och styrelsen har lagt ner mycket arbete för att få ordning på finanserna. Det är en bit kvar, men det går åt rätt håll. Snart kommer också all ombyggnation att ske där det kom pengar från lite här och där, som verkligen kommer lyfta Valfjällets dragkraft. En mycket bra sak för kommunens samtliga innevånare, men också för kommunen som ägare. Jag ser fram emot när det är färdigt. Det är ju nämligen så att det finns en grupp i samhället som allt som oftast glöms bort. De blir sittandes hemma inomhus och samhället glömmer bort dem. Så kan vi ju inte ha det. Det som nu kommer ske i Valfjället är en stor satsning gällande möjligheter för handikappade att kunna vara en del av verksamheten. Det satsas alltså på en grupp, som ingen annan har satsat på i vår närhet. Beslut om detta togs innan jag kom in i styrelsen, så jag ligger inte bakom denna satsning. Men jag tycker ändå att jag får skriva om det och hoppas nu att många tar möjligheten att komma till anläggningen nu och i framtiden.

Efter att jag skadade mitt knä, så förstod jag mer om vilket helvete det är att ha funktionshinder och då har jag ändå ett mycket litet funktionshinder. Men, fortfarande stör det mig i min vardag. Samhället har mycket kvar att göra för att underlätta för alla funktionshindrade, detta trots att det gjorts mycket. En sak är i alla fall säker, att oavsett vad man gör så finns det än mer att göra och oftast är det små saker som behöver göras. En sådan sak är att fler behöver få möjlighet till att få handikappsparkeringstillstånd, men det måste också göras mer gällande snöröjningen i de olika kommunerna. Här finns mycket att göra och framförallt kan vi göra något åt detta med snöröjningen som sker, med snökanter och dåligt plogade vägar och trottoarer.

Andra positiva händelser är att äntligen har gränsen öppnats mellan Sverige och Norge igen. Visst, anledningen till att den öppnat är ju inte så vidare bra och det är att covid härjar på för fullt i båda länderna, helt utom kontroll. Men då finns det ju inte heller anledning att hålla landet stängt. Att vi öppnat gränserna är kraftigt efterlängtat av köpmännen, och det kan man verkligen förstå, och när det nu rullar igång så hoppas jag verkligen att det också kommer synas på arbetsmarknaden. Det är inte lätt att få jobb i Eda kommun idag om man inte har utbildning.

Nu är det snart valrörelse och det ska verkligen bli roligt. Vad tycker ni vi ska jobba med i valrörelsen i Eda kommun också som socialdemokrater i Sverige? Jag ser i alla fall med spänning fram till att se hur det går för vår Socialdemokratiska kandidat, från Eda kommun, i valrörelsen. Kommer hon att klättra på listan uppåt, alltså få många kryss i Valrörelsen? Vad kommer hon att göra till sin/sina frågor i valrörelsen? Ja, spännande kommer det att bli. Sofia Skönnbrink heter hon och står på plats nummer 4 på den Socialdemokratiska listan. Jag vet att hon kommer bli en bra riksdagskandidat för Socialdemokraterna. Jag är också säker på att hon kommer lyfta de problemen som finns för oss här i glesbygden. Detta har jag inte frågat Sofia något om, men kanske kommer att göra. Vem vet, jag kanske får publicera dem här i ett tidigt skede. Hon kanske vill skriva som gästskribent här också? Jag får nog fråga henne om det. Tiden utvisar var som sker.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar