Knähundar och lögnhalsar.

Med stort intresse följer jag den politiska utvecklingen i Sverige. De politiska utspelen blir allt mer sällan förekommande och i min egen hemkommun är det som vanligt, total okunskap och rövslickeri som gäller.

Vad är skillnaden på den förda politiken idag på riksnivå? Inte ett jävla skit. Men så har det förvisso varit ett tag. Den enda skillnaden ligger inte på sakpolitisk nivå, utan på trovärdighetsnivå. Alliansen säger – det här ska vi försämra för den vanliga arbetaren och håller vad den lovar. Sossarna med anhang säger – detta ska vi genomföra och sen sker inte ett smak eller helt tvärtom.

Sedan kommer då ett parti som SD och faktiskt säger det gemene man tycker. Ja, jag säger gemene man, sen får ni säga vad ni vill. Bara att kommentera det.

Åkesson har bland annat sagt. Vi hjälper bäst till i närområdet. (Den som vill kan gärna visa mig en aktuell artikel där han sagt: vi ska stänga gränserna helt) Alla politiska ledare i detta land gick ut och skrek rasism. Politiska sakkunniga likaså, för att inte prata om LO och dess ledare. Ungefär 3 månader efter Jimmy Åkessons uttalande, börjar det röra sig i leden av partiledare. I dagsläget är det faktiskt bara partiledare för två partier som inte har sagt sak samma som Åkesson. De partierna är V och MP, resten har alltså, precis som Åkesson och SD kommit fram till att vi hjälper bäst till i närområdet. Inte ett ord hörs då från sakkunniga eller LO.

Det ska ju dessutom konstateras att även FN jobbar på samma sätt, om det går. Man köper mat och andra förnödenheter så nära katastrofområden som möjligt av framförallt två orskar. 1. lättare och snabbare att transportera pengar. 2. Man får mera för pengarna då det oftast är billigare.

Sen verkar det nu komma en journalistisk nyhet. Statsråden utnyttjar systemet och ges förtur i diverse system. Ja, men det är ingen nyhet. Denna nyhet kommer och går under åren. Handlar om ryggdunkeriet som finns i de politiska leden. Det är ju så synd om de stackars ministrarna som kommer utifrån som tjänar massvis med pengar, har en jäkla massa förmåner. Sen behöver de inte ens ligga ute med dubbla hyror fram till deklaration, som en normal löntagare måste göra. För det ordnar statskassan med en gång. Synd om de som redan har.

Åkesson och SD ses som en politisk revolution som verkligen har kommit för att utmana de politiskt etablerade och de är här för att stanna. Detta sticker enormt i ögonen på alla partier, då det helt plötsligt kan bli så att de inte längre får sitta ohotade. Man ska tänka på att både KD, L, C, MP och V ligger långt under SD i resultaten och många gånger balanserar precis på gränsen till att inte komma in i riksdagen. Hoppas nu verkligen att SD kommer att stå upp för att de vill vara för folket och ta bort alla extra förmåner som har tillförskaffats i allt för många år.

Valresultatet nästa gång på riksnivå tror jag kommer att bli en storskräll mot de etablerade. Visst MP och V kommer att växa lite, men S och alliansen kommer att tappa. Inget av de tre blocken kommer att få egen majoritet, utan ny uppgörelse eller eventuellt totalt samarbete mellan partierna för att hålla SD borta från makten är det mest troliga. Då är det bara att invänta nästa riksdagsval därpå, antingen när det samarbetet spricker och det blir nyval eller vid ordinarie val. Då kommer den politiska kartan att verkligen målas om. SD kommer att ha egen majoritet i Svensk riksdag inom 3 mandatperioder.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar