Korruptionshuset töms.

Allt fler chefer i kommunhuset söker sig vidare i arbetslivet. Johanna Söderberg (C) ställer sig då funderande och kräver ett extra möte i kommunstyrelsen. Ja, man kan ju fundera över anledningen till det, lever ju i fritt land så folk kan sluta när de vill.

För en tid sedan så fick äntligen dåvarande personalchef sluta inom Eda kommuns förvaltning. Detta var den bästa present skattebetalarna i Eda kommun kunde få. Det har under en mycket lång tid hamnat i stå både på den politiska sidan men också på tjänstemannasidan. Politiska beslut har inte vågats tas och på tjänstemannasidan har man brutit lagar, konstaterat av konkurrensverket, utan vidare åtgärder från deras chefer eller andra över dem.

Det verkar som det blivit mera en regel än undantag att det är tjänstemännen styr de politiska besluten trots att det ska vara tvärtom. Politikerna ska våga ta besluten och tjänstemännen ska genomföra dem i enlighet med lagar och regler. Detta har ju under de senaste 10 åren inte blivit gjort och då man har avsaknad av ansvarstagande politiker i ledande ställningar hamnar man i detta nu uppkomna läget när en ny kommer som tar ansvaret. Korthuset faller, det blir en dominoeffekt. En dominoeffekt som jag innerligt hoppas kommer att fortsätta, då det garanterat finns mera att rensa upp inom Edas korruptionshus.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Insändare, Mina tankar, Politik, Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar