SD=Nazister?

Jag tycker att det är mycket intressant att se propagandan mot Sverigedemokraterna. Dagligen ser vi hur argument slängs mot partit, dess företrädare och de som röstat på dem. Argument som många gånger är tagna ur luften eller helt enkelt omöjliga att det skulle ske i Sverige 2015. Det sämsta, men mest vanliga är lögnen om likheten mellan Hitlers politiska framgång och Sverigedemokraterna 2015.

Hitler var en fruktansvärd politisk person och hade gett sig själv makten genom partiet och folket via demokratiska val. Men den demokratin var ju inte värd ett jävla dugg när han väl kom till makten. Att han genom detta sätt genomförde förintelsen och mördade en massa oskyldiga människor råder det inget tvivel om. Det finns de som argumenterar med att han aldrig beordrade utrotelsen av olika folkslag, men det är av mindre betydelse om han gjorde eller inte. Han var en diktator och styrde allt i Nazityskland före och under andra världskriget och är med det den som kunde ha stoppat det hela. Men då han vägrade att göra detta, lika gärna som han vägrade att godkänna det, ja den som tiger den samtycker.

Hur såg då det politiska Europa ut på 30-talet? Hur såg världen ut på 30-talet? och hur ser det ut idag?

Hur samhället och de olika länderna såg ut på 30-tale är förstås olika från land till land. Men tar vi då en liten titt på lilla Sverige och bara några år innan andra världskrigets start och än närmare Hitlers uppgång. Sverige hade rest sig ur en politisk bild där den rika människan hade mer att säga till om än den fattiga. Bara för att man var arbetare, var inte arbetarens röst lika mycket värd som godsherrens. Arbetaren satt i mångt och mycket fast i klorna på den som drev fabriken han jobbade på, då fabriksägaren oftast ägde de sk. statarlängorna som arbetstagaren fick hyra till överpris. Men fabriksägaren ägde ofta också andra företag i närheten som tex mataffären. Så ja, man var fastknuten till fabriksägaren. Gick man emot fabriksägaren så fick man lämna hemmet och jobbet och blev utkastad på gatan med fru och barn. Då hade man inte heller råd att betala skolgången för sina barn och visst barnen fick gå där i alla fall, men blev nu uthängda som fattigbarn, sk Jon. Kvinnorna fick inte rösträtt förrän efter andra omröstningen i svensk riksdag 1921, första skedde 1919.

Varje land levde på det som varje land hade och mycket av handeln skedde med att med att man bytte varor med varandra. Gårdsfarohandlare fanns och en hel del försörjde sig på luffarslöjd, faktiskt ett hantverk som vi många gånger ser kvarlevor av på olika auktioner än idag. Många familjer var självförsörjande på sina gårdar så länge som djuren var friska och det inte blev problem med skördarna.

Vi fick i början av århundradet en fackföreningsrörelse som växte sig allt starkare och som till sist förstod att skulle de få en riktig möjlighet att påverka samhället, var de tvungna in i maktens boning och man startade med politiken. Valet efter kom de in och jag har för mig att de fick ca 80% av rösterna. Med andra ord, man kunde med trygg majoritet driva igenom sin politik, en politik som till mångt och mycket har format Sverige av idag.

Men detta skeende fanns ju i många länder och borta i öster fanns det en jätte som var allt annat än intresserad av demokrati. Frågan är om dagens ledare ens är det. Den jätten hette Ryssland. Världens största land som drevs av en dåre som hette Lenin och som sen togs över av en annan dåre som hette Stalin.

Den ryska staten drivs, får jag en känsla av, på samma sätt idag. Det är ett enormt slutet land som drivs av en maktelit som styr. Men visst, de har val där folket får rösta, men vågar folket ställa sig upp mot de styrande? Ingen vet den exakta siffran som avlidit i arbetslägren i Sibirien och på andra ställen. Det vi vet är att de fanns under Lenins tid, Stalins tid och långt efter andra världskriget. Men vi vet inte om de upphört idag och inte heller anledningen till varför man hamnat där. Vi vet att den ryska staten skickat folk dit på samma sätt som Naziserna gjorde till sina läger och det är via angiveri utan riktig rättegång om ens rättegång.

Så nu står vi alltså i det läget, utan de upplysningssamhället vi har idag att välja på en diktatorisk kommunism som skickar folk i döden eller en diktatorisk Nazism som skickar folk i döden. Så vilken sida ska man välja? För egen del blir valet som att välja mellan pest eller kolera. Emellan skit eller skit. Emellan Svin eller Svin. Vem som är det största svinet, ja fan vet. Men att påstå att förintelsen inte skulle ha skett om inte nazismen kom till makten med Hitler i spetsen är alltså en av historiens största lögner, då den redan pågick i Ryssland under kommunismens flagga. Som om den avstannat, blivit förvärrad av bara kommunister eller vad om skulle ha skett. Ja, det kan vi bara spekulera i. Klart är att det som skett oavsett om det är av Nazister eller kommunister är fruktansvärt. Så fruktansvärt att vi som inte själva har varit där under denna tid kan föreställa oss. Oavsett hur mycket vi än försöker, kommer vi aldrig i närheten av det.

Kan man då jämföra Nazismens framfart på den politiska arenan med Sverigedemokraternas? Nej, absolut inte. Den som inbillar sig att det svenska folket skulle gå med på en sådan politisk uppbyggnad av ett land som Sverige 2015 som gjordes av Tyskland på 30 talet är så korkad så det finns inte ord för det. Att det tros att folket av idag skulle gå med på att vi skulle få en diktator i Sverige 2015. Att det tros på att folket av idag skulle gå med på att vi ska skicka folk till döden i koncentrationsläger. Att det tros på att folket av idag skulle gå med på än det ena än det andra bara för att man har en viss tro, sexuell läggning eller om du har ett avvikande utseende. Ja, vi får nog höja den politiska debatten mer än så.

Rasist och Nazist är det som skriks efter folk som tar debatten i Sverige idag och det är för mig lika sakligt som det skreks kommunist eller Leninist efter de som ville ha ett drägligt liv i Sverige i början av 1900 talet. Dessa fyra ord ovan tas till för att smutskasta en annan person, ofta gör man det också med en extra hög stämma på ett ställe där det ska höras än bättre för att få bättre spridning av avskyn mot en person, se vad Tensta gjorde mot Louise i TV4. Men de är klart, har man inte sakliga argument att ta till så är ju förnedring det enda man kan ta till.

Mikael Ensson

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.