Trafiksäkerhetsförebyggande åtgärder.

Runt om skolor och förskolor i Eda kommun bör det ses över trafiksäkerheten. Vet att mycket har gjorts och det är bra, men det kan säkerligen göras mer utan större kostnader och inga större mer i driftskostnader.

Mitt förslag:

Gatusektionen inom kommunen inventerar hur det ser ut på vägar runt samtliga förskolor och skolor i kommunen med trafiksäkerhetshöjande åtgärder när det gäller fasta farthinder och övergångsställen med blinkande ljussignal när oskyddad trafikant finns i närheten av det samt att där dessa två saker inte finns införs. Om inte kommunen är ansvarig för den väg det berör, utan annan intressent ska kommunen väcka frågan till denne med samma intentioner.

Kommunen ska också införa 30 km hastighet på samtliga vägar i direkt anslutning till skolgårdar/skolområde. Alternativt kan man istället införa trafikmärke gågata. Också hä gäller det att kommunen ska starta en dialog med annan intressent om det inte är kommunen som är ansvarig för närmaste väg.

Sen kan man alltid se över behovet av eventuella tilläggstavlor för att ytterligare förstärka skyddet för de oskyddade trafikanterna till och från skolor/förskolor också kan man titta över om det är ett än större område som behövs förstärkas ur säkerhetssynpunkt, men är säker på att ni förstår tanken bakom förslaget.

Är klar över att mycket är gjort och det är bra, men i denna fråga får man aldrig vara nöjd.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar