Henrik Hansson måste kollas upp

Nu har då äntligen någonting skett inom Eda kommun. Men tyvärr är det inte kommunalrådet Hans Nilsson (HEL) som står för det aktiva, utan det är staten som kommit underfund med att allting inte står rätt till vid upphandlingarna.

Det har varit den ena ursäkten efter den andra och från och med nu ska allting göras rätt eller enligt boken. Fakta kvarstår att detta har skett vid ett flertalet tillfällen och framförallt från en enda chef inom kommunhuset. Har det skett ytterligare granskning av denne chef? Har det gjorts någon prickning av chefen i fråga? För detta är ett klart lagbrott han har gjort sig skyldig till, som kan ha kostat kommunen miljoner.

Jag skulle tro att svaret på dessa frågor är nej det har inte utretts vidare och nej någon prickning har inte gjorts.

Ansvaret för direktupphandlingar kommer alltid att ligga på närmaste chef och styrs av klara regler och belopp. Om någon del av upphandlingen inte går under dessa regler, ja då ska en större upphandling göras, men det är fortfarande chefen som kommer att vända sig till de tjänstemän i kommunhuset och tala om att man behöver hjälp med att göra en större upphandling. Kommer det att göras för att man anställer mer personal för att göra upphandlingarna? Svaret är enormt entydigt. Risken/Chansen för detta är minimal.

Den ansvarige tjänstemannen som godkände avtal med Högab är alltså Gatuchefen Henrik Hansson. Samme tjänsteman som också förlängde och förlängde och förlängde avtalet med förre transportören av tömningen av hushållssopor i kommunen. Samme tjänsteman som skrev med bläck på avtalet som dessa transportörer in extrasaker fick tillåtelse till när de hade hand om driften av den kommunala soptippen. Saker som inte stod med i anbudsunderlaget som andra företag kunde ta del av när de lade sina priser vid anbudens inlämnande, saker som kunde ha påverkat priset på anbuden. Slutsumman blir alltså felaktiga konkurrens och en förmodan förlust för kommunen av kommunala skattepengar.

Samme Henrik Hansson är också sambo med kommunens högsta tjänsteman Kommunchef Birgitta Jansson. Hmm, ja varför skulle hon pricka/fälla eller visa kritik mot sin egen sambo? Bra fråga, ingenting har ju framkommit i Media att detta har skett. Inte heller från Henriks närmaste chef Samhällsbyggnadschef Jan-Erik Eriksson har detta framkommit att så har skett. SÅ, frågan kvarstår – är det mera som döljs? Kvarstår det förtroende för chef Henrik Hansson? Har det gjorts en fördjupad oberoende granskning av samtliga avtal som Henrik Hansson har slutit? Kan man misstänka att det finns en jäv-situation i detta berörda fallet mellan Birgitta Jansson och Henrik Hansson?

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar