The fat lady sings no more.

Äntligen börjar det nu hända saker i korruptionshuset på torget i Charlottenberg. Det som skulle till var ett byte av kommunalråd. De gamla betongarslena byttes ut och det började röra på sig. Denna kommun har varit styrd av betongarslen allt för länge. S och C är äntligen borta ut leken.

Bildresultat för betong Att vara styrande i en kommun eller annan skattefinansierad verksamhet innebär att man ska visa stor aktsamhet i samtliga beslut man fattar vilket inte skett från politiskt eller tjänstemanna lednings håll. Man har gjort allt man kan för att skydda sig själv och de sina. De sina som man har sett till att de hamnat bakom samma väggar som sig själv. Och om du är utanför korruptionshusets vägar så är det den största rövslickaren som står som vinnare.   Men nu verkar det då äntligen som att dessa dagar är räknade. Men kommer det verkligen att bli så? Ja, Hans Nilsson (HEL) och Niklas Backelin (V) har mycket att hålla, självklart tillsammans med sina partikamrater och vi som väljare ska också vara extremt försiktiga att döma efter en mandatperiod. Korruptionen i kommunhuset i Charlottenberg har pågått i ungefär 30 år och på de sensaste 15 åren har den snabbt växt sig starkare då politikerna helt saknat ledningsförmåga.

Hans Engström Bildresultat för hans+engström+eda (här stående till vänster) har styrt politiker och tjänstemän (i olika hög grad) och påverkat de sina att hoppa efter hans piska. Tyvärr har detta genomsyrat Eda Kommuns lednings chefer i samtliga nivåer, då hans diktatoriska ledarstil tyvärr spridit sig. Men han har inte ensamt ansvar över den uppkomna situationen. Samtliga Ja sägare (politiska och tjänstemän) har stått där och svalt skiten som kommit från kommunens personalavdelning. Också de fackliga representanterna har ett enormt ansvar då de i brist av kunskap samt rädslan för konflikter har gjort att de lagt sig flata. De mer eller mindre har horat för Eda kommuns personalavdelning.

Nu är det då dags att aktivt komma fram ur vråna. Jag har personligen blivit drabbad av Hans Engströms hämndbegär eftersom han beordrade min avdelningschef Annika Fors att ge mig en skriftlig varning efter min publicering av kommunchefens och andras arbetstest. Annika Fors är idag chef för en avdelning i Arvika kommun. Hon är en bra chef, men alldeles för rädd för att tala om vad hon tycker. Hon blev beordrad av Hans Engström att ge mig en skriftlig varning efter min publicering. Hon har dessbättre ett alldeles för gott hjärta för att själv hitta på en sådan hämnd från Eda kommuns sida och det måste en maktsjuk person bakom en sådan sak och då finns bara Hans Engström kvar. Annika Fors högsta chef med andra ord. De vågade ju inte ens tala om att Hans Engström skulle vara med på Dejten. Rädsla är det enda ordet och på det efterkommande fackliga mötet satt Annika stammande och uttalade sig så Hans fick ta över ordet. Ändå mer som pekar i den riktningen. I min kritik till kommunledningen om Hans Engström så skickade först han själv ut ett svar och sedan gjorde kommunchefen Birgitta Jansson det samma. Det mest fascinerande i de båda svaren var Hans Engströms ord: Yttrandefriheten gäller inte i ditt fall. SVENSK GRUNDLAG gäller inte i mitt fall… Tillåt mig hånle.

Nu är det så att jag vet om massa personer som på ena eller andra sättet blivit drabbade av Hans Engström. Det är dags att göra gemensam sak. Ni har blivit utköpta efter olika saker och nedtystade. Ni har blivit tystade av avdelningschefer efter insändare i lokal media. Ja, vi kan fortsätta långt och länge till. Men det viktigaste är att ni tänker på hur ni kände er där och då och att ni genom er tystnad kommer göra att andra hamnar i samma läge. Det är dags nu att träda fram.

Ni kan komma till mig en och en. Ni kan ringa eller maila. Jag håller käften och de kommer inte att ha en aning om vilka ni är och innan publicering kommer ni att få läsa det skrivna. Maila mig på mikael@ensson.se eller ring mig på 0738354237.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Cyberbuddha, Eda, ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar