Därför röstade jag på SD och tänker göra det igen.

Anledningen till att jag röstade på SVERIGEDEMOKRATERNA till riksdagen har jag lovat  att skriva Basic RGBom idag, så då får jag göra det. Var förresten länge sen jag skrev, det har inte varit tid för det. Men trevligt att någon har saknat mig i alla fall.

Många är de officiella kännarna, men även de inofficiella som skriver och på andra sätt yttrar sig, att samtliga som röstar på SD är Nazister, Rasister, Främlingsfientliga ETC. Man stryker samtliga under en kam. Något som är mycket lätt att ta till för att underlätta i tankegången om man egentligen saknar argumenten. Något som vi har sett mycket av i valrörelsen och tiden därefter både i och utanför riksdagen.

Under en mycket lång tid har de ”farliga” politiska frågorna diskuterats i stugor runt om i Sverige. Visst, det har garanterat inte samtalats i samtliga stugor, men det har gjorts det i många. Vilka är då de ”farliga” frågorna? Jo, de som inte tas upp bland de etablerade partierna av någon anledning. Frågor som rör den vanliga människans vardag. Det är också frågor som ”någon” borde ta tag i, istället för att man ska engagera sig själv, för jag kan ingenting om politik, brukar vara ett väldigt vanligt argument. Nu har Någon kommit och öppnat porten till dessa farliga frågor och det har gjort på olika politiska nivåer i samhället och inte bara av SD.

Några av dessa frågor är:

1. Pensionerna räcker inte utan allt fler måste jobba längre för att få den egna ekonomin att gå ihop eller så måste staten skjuta till bostadsbidrag och i värsta fall är det försörjningsstöd från Socialtjänsten som gäller.

2. Sjuka i samhället får inte den hjälp som de behöver. Jag vet om flera fall som fick sitta medicinskt färdigbehandlade till den dagen som kommunerna fick överta betalningsansvaret för vårddygnen och detta kostar Landstingen mycket pengar samt orsakar längre vårdköer då annan person kunde överta den platsen. Men jag vet också om personer som har diabetes och Stroke, lever ekonomiskt mycket knapert. Vissa månader några få kronor över (pratar om mindre än 50 kronor) över socialtjänstens existensminimun, vissa månader under. Personerna kanske är i starkt behov av tandprotes, men får dessvärre ingen hjälp av kommunen till detta. Tycker att detta är mycket dåligt i Sverige 2014, snart 2015.

3. Skolor läggs ner – Detta gör allt som oftast av en anledning. Det finns inte ekonomiskt försvarbart argument för att driva dem vidare, då det är en ständig kamp för kommunernahämta att få pengapåsen att räcka till. Men det kanske inte är själva skolan som är problemet utan någon annanstans som det läcker pengar från. Kan man som företagare gå med vinst när man driver tex en skola, ja då ligger ju inte felet i skolan utan borde då ligga i administrationen runt om.

4. Vägstandarden blir allt sämre utanför stadsområden. Självklart är det så att det största skatteunderlaget kommer från kommuner med många skattebetalande innevånare, men för den sakens skull får man inte glömma resten av vårt avlånga land. Den delen ska också överleva.

5. Sjukhus och andra vårdinrättningar läggs ner. Ja, återigen är det en pengapåse som styr. Ligger felet på varje enhet eller på något annat ställe. Många landsting har enorma problem med personalbemanningen, framförallt läkare och Sjuksköterskor, men vad beror det problemet på? De allra flesta hyrläkare är ju faktiskt fastanställda läkare på andra landsting som har beviljat tjänstledigt för den läkaren. Denne måste då ersättas av annan läkare som ja som regel blir en hyrläkare. Systemet matar sig självt med fler och fler uppdrag och kostar en jävla massa pengar för Sverige som helhet.

6. Deltidstjänster inom omsorgen. Det blir tyvärr allt vanligare med detta både inom omsorgen om de unga och de gamla. Allt som oftast får personalen också stå för egna arbetskläder utan ersättning från arbetsgivaren. Smittsamma ämnen kan på detta sätt spridas i samhället då personalen får ta hem dem och tvätta arbetskläderna hemma. Kanske ett besök inom mataffären först? Ja, man kan ju bara inbilla sig vad som kan bli kvar där. Återigen den berömda pengapåsen som hägrar både när det gäller deltider samt arbetskläder. I ett mansdominerat yrke hade detta inte ens varit tänkbart utan facket hade tagit ut Strejk. Något som tyvärr är förbjudet inom omsorgen.

7. Sverige tar emot flyktingar. Ja det är inga problem med det. Men när staten säger att kommunerna ska tvingas ta emot det antal som staten säger. Ja, då blir det ett problem. Pengapåsen som följer med är inte anpassad till dagens samhälle utan kommunerna måste leta efter pengar på annat håll. Återigen pengapåsen. Sedan när man ser direkt otacksamhet över att man har fått komma till Sverige. Ja, då blir man förvånad. Maten duger inte, det är för dåligt städat. Ja, använd Google och sök så ser ni en massa artiklar. Självklart finns det andra sökmotorer och självklart är en klar majoritet av flyktingarna som kommer hit tacksamma för skyddet, maten och allt det andra som vi har att erbjuda dem och det finns garanterat saker som kan bli bättre för alla i samhället. Men passar det inte att ha en saklig diskussion, ja då är det bara att åka hem dit man kom ifrån om det var så mycket bättre där.

8. Flyktingar som kommer till Sverige och får uppehållstillstånd och begår kriminella handlingar som ger fängelsestraff får stanna kvar. Ja visst är det så att deras skyddsbild inte har ändrats för att man gör något sådant. Men är man inte mer intresserad av att vara en del av den kultur och de lagar som redan finns i det land man har flytt till. Ja, då ska man utvisas till sitt hemland och inte kosta skattepengar längre oavsett hur länge man bott i Sverige. Har man familj ja då måste den antingen bli med tillbaks till hemlandet eller splittras. Är man däremot intresserad av att stanna, utbilda sig, arbeta, betala skatt etc, ja då ser jag inga hinder till att man inte ska få stanna kvar då dessa är en mycket stark tillgång för Sverige både kulturellt och ekonomiskt.

talarstol9. Politikerföraktet ökar då det år efter år enbart verkar finnas ett eget intresse av att gynna sig själv och den egna plånboken maximalt. Detta verkar ske både under den aktiva mandatperioden så som efteråt. Ex: Man startar företag, men lyfter ingen lön från detta, får då ersättning från tex Riksdagen i stället och i slutet av året lyfter man vinst från företaget och har på detta sättet utnyttjat systemet som var man själv varit med och skapat. Man höjer sina egna löner och andra ersättningar i högre takt än till den ”vanliga” arbetaren. 1994 hade en riksdagsman en lön på ca 26 000. En tjänsteman inom en kommun hade ca 14 000. Idag är ersättningarna ca 65 000 respektive 23 000. Alltså varken procentuellt samma ökning eller kronomässig lika stor ökning. Man har också en massa andra ersättningar som gör att man kan leva ganska gott som politiker som man skaffat sig, tills någon journalist råkar komma på vad man gjort. Då regleras det som ska regleras och som aldrig skulle behövas regleras. Undrar hur mycket som slinker igenom utan att någon får reda på det. Troligen betydliga summor, men något som vi inte kommer att få reda på.

Den ”politiska” revolutionen har pågått i ca 20 år. Den började långsamt, men rullar allt snabbare och snabbare. Vi har lokala småpartier i de olika kommunala fullmäktigena som startats pga missnöje mot politiken från de etablerade partierna. Men vi har också missnöjespartier i Landstingen och nu också i Riksdagen och vi har haft i Europaparlamentet. Detta är en utveckling som är här för att stanna. Den lilla människan står inte längre stilla tigande jakande nickande över allt som sägs och görs. Saker och ting ifrågasätts mer och mer och granskas hårdare än förr både på gott och ont, men till största delen är det en fördel.

granska

Maktens elit styr de svenska partierna och man har ingen större chans att komma in en församling om man inte slickar någons arsle. Att bara tycka och yttra sig är inte längre nog, man är inte med i innegänget och har pga alla odds emot sig att lyckas.

Mycket pga detta ser vi idag en mycket vidrig maktkamp i Sveriges riksdag. Ena stunden ska det bli nyval andra inte. De ”sakkunniga” säger att detta är för att Rasisterna inte ska få något att säga till om. Att det är för att kutymen i Riksdagen inte följts. Ja så må det vara. Makten har alltså tagits ifrån de som uppenbart är enormt rädda att förlora den och om man tror att detta kommer att göra att Sverigedemokraterna kommer att få färre röster procentuellt sett nästkommande val oavsett om det är 3 månader eller 4 år dit, ja då är man enormt Naiv.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Cyberbuddha, ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar