Eda 1970 år 2013.

Att läsa Eda kommuns hemsida 2013, är som att läsa ett kommunistiskt manifest från 1970-talet eller från Nazismens Tyskland från 1939.

Eftersom Eda kommun har en förkärlek att läsa denna blogg och sen redigera så att länkar etc försvinner, tas nu en skärmdump från eda.se tagen idag 2013-04-07 och läggs upp som bild här så ser ni själva vad som står. Länken kommer att fungera tills kommunen ändrar den.

Kommunen som arbetsgivare

 

Personal

Personalfrågorna i Eda kommun fokuseras på att stärka ledarskap, gemenskap, friskvård och lönepolitik.

Ledarskap

Cheferna i kommunen får kontinuerligt gemensamma aktiviteter för kompentensutveckling. Bl a har utbildning i ämnet bemötande av medarbetare genomförts och temadagar om rehabilitering och förvaltningsjuridik har hållits. Syftet är att få cheferna över förvaltningsgränserna att känna gemenskap, men också att få allmän chefsträning under handledning.

Gemenskap

För att stärka gemenskapen erbjuder kommunen flertalet personalförmåner.

Friskvård

Kommunen genomför traditionella och årligen återkommande friskvårdsaktiviteter.

Lönepolitik

Arbetet med lönekriterier har påbörjats och målet är att samtliga förvaltningar ska arbeta enligt dessa kriterier.

Mer information

Hans Engström
Personalchef
tfn 0571-281 25

Jessica Nilsson

Personalsekreterare
tfn 0571-281 24

Så, nu ser ni vad som står på sidan, på lite olika sätt…… Vad tycks då om skrivningen på denna sida? Jag tycker som jag redan har skrivit att det är ju helt sannslöst illa att inte våra förtroende valda har reagerat eller andra tjänstemän för att inte prata om andra väljare inom denna kommun. Är de så vi vill ha denna kommun vi lever i? Inget inflyttande, inget stimulerande för arbetstagarna, inget aktivt deltagande eller att personalen ska ges möjlighet att påverka, Ja listan kan göras enormt mycket längre än den som kommunen har presenterat under huvudrubriken Personal. Men det är ju så när kunskap saknas både på tjänstemannanivå och framförallt på politikernivå.
Allt för många sitter på massa stolar i denna kommun, en del är tjänstemän och politiker, en del sitter som arbetsgivare och fackligt förtroendevalda.
Sjukt ja, men välkomna till Eda kommun där stofiler som stannat kvar på 1970-talet styr personalfrågor.
Micke

 

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Eda, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar