Kunden beställer och betalar – EJ rasism.

Nu får det snart räcka med all denna hetsjakt på sk. rasistiska uttalande eller rasistiskt agerande. Saker och ting jagas upp så det är helt jävla otroligt. Saker som inte har ett skvatt med rasism att  göra, fås till det och av vilken anledning?

Nu senaste tiden har det varit Billström, Viking Line samt en kvinna som beställt Sjukresa med taxi.

 Men är det verkligen rasism eller rasistiska inlägg eller saker som skett? Nej, det anser jag inte.

 Billström säger att svenskar är blonda och blåögda. Ja, det stämmer. Blonda (och med det menar jag som i korkade) och blåögda (som i naiva). Men detta är ju inte direkt någon nyhet, det har vi vetat att arier är sedan de röstade fram Hitler en gång i tiden. Vet inte om det är så Billström menade det, men en tanke är det.

Sen har vi detta med bussanslutningar till olika färjor. Jag anser att vi yrkeschaufförer är mycket service inriktade människor och vi ställer om oss flera tillfällen varje dag, allt eftersom situationen kräver. Varje möte med en annan människa är ett unikt möte. Till de berömda Ålands färjor går det mängder med bussar. Medvetet eller inte så hamnar man på olika listor, bland annat beroende på plats på bussen. Sen är det så att av tradition så vet vi att Svenskar har, generellt, en mycket dålig alkoholkultur, vilket gör att man kanske prioriterar listorna som de gjort. Är en tanke, rätt eller fel? Vet ej.

Kvinnan som beställde en svensk, rökfri taxibil. Ja vad ska man säga om det. 1. Hon kanske hör dåligt och själv har svårt att förstå personer som pratar med brytning? 2. Hon var allergisk mot tobaksrök och jag tror på chaufförens ord att han inte röker, men någon annan kan ha gjort det. 3. Hon är betalande kund, även om det går via en sjukresa så betalar man en egenavgift, så då har hon RÄTT att beställa som hon vill oavsett vad vi andra tycker om saken.

Lite får man dock tänka på att det inte bara är vi ”svenskar” som bär ett ansvar. Alla ser vi saker och ting varje dag och som får oss att reagera. Reagerar på att något är bra eller dåligt. Ta tex taxichauffören som stannade bilen på motorvägen för att be i Norge eller polisens jakt på mörka i Stockholm. Två vansinniga saker att göra, men som gör att vi bildar oss en uppfattning.

Man har ett ansvar på individnivå för vad man gör och det är faktiskt så att det KAN påverka mångas åsikter, tankar och funderingar. Mera än vi tror eller önskar.

Själv har jag faktiskt inga negativa personliga erfarenheter av människor från andra delar av världen utanför Europa. Däremot har de en massa livserfarenhet som är mycket intressant att höra på och ta del av, för det mest kommer jag aldrig själv att få uppleva, gudskelov.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar