Björkens dubbla budskap.

 Denne, folkpartiets ledare, är en mycket lustig filur. Likt ormens tunga, är han lika kluven i sin politik som resten av alliansen.

Eftersom Folkpartiet är en del av alliansen, så bär de lika stort ansvar för den snedvridning av samhället som har blivit, som resten av de fyra. Man ska arbeta för då belönas man med skattelättnader. Är man arbetslös, sjuk eller pensionär, ja då har man en något högre skatt. Visst jag håller helt med regeringen att det ska löna sig att arbeta, men hur mycket och på vilkas bekostnad?

1. Om man inte är i aktivt arbete eller på annat sätt sysselsatt, så som studier, ska man enligt regeringens mål och regelverk, vara aktivt arbetssökande. Detta innebär att man ska vara på jobbintervjuer, skriva arbetsansökningar etc på mellan 30 och 40 timmar i veckan. Ja, det är ju bra. Men hur går detta ihop med att OM man är arbetslös har man bara rätt till 15 timmars barnomsorg i veckan? Ja, lite av ett status quo läge där.

2. Är man sjuk, ja då har man i viss mån mindre levnadsomkostnader, då man tex inte har några arbetsresor så en viss minskning av ersättningsnivån kontra lönen ser jag inget fel i. Jag ser också ett fel i det gamla systemet där allt för många allt för lättvindigt gick hemma av ena eller andra anledningen och i många fall av ingen anledning. Detta var bra att regeringen tog tag i, men vad fick vi i stället? Ett system som kastar ut folk hej vilt ur sjukersättningssystemet och rakt in i försörjningsstödsystemet i stället. Staten sparar pengar och kommunerna får ta smällen. Blir som att välja mellan pest eller kolera detta.

3. Pensioner är faktiskt lön som är undansatt till just pensionen så uppenbart skulle det vara samma skatt på den som för en löntagare.

När ska vi få höra en vision och utopi i valdebatterna? Hur vill de att din Kommun ska bli eller landstinget eller Sverige? Om man tänker bort budgeten, ja då blir det med ens mycket mindre kvar för dem.

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar