Anpassa eller anpassa sig?

Sitter och gläds mig åt alla möjligheter vi har i detta land att anpassa oss till varandra. Tänker på alla kamrater man har och alla olika situationer man hamnar i, där man tvingas eller frivilligt väljer att anpassa sig till den situationen, stunden man är i. Man kan aldrig begära att personer ska anpassa sig efter hur JAG SKA ha det, utan antingen har man en dialog eller så håller man käften och stannar eller går. Detta gäller i samtliga stunder i stort och i smått. Om man inte har detta, ja då är man troligen i en diktatur och där gör man nog bäst i att håll käft, om man inte vill sitta på kåken ett tag och skaka galler. 

Intressant är dock att ett samhälle, ett land ska anpassa sig till de individer som kommer, utan att långt ifrån alla kräver det. De flesta som kommer hit till vårt land, är individer som vill ha en ny chans i livet då det flytt från krig och annat elände. De anpassar sig, skaffar arbete och utbildning och bidrar enormt till samhället och dessa människor berikar vårt land på ett mycket bra och intressant sätt. De har erfarenheter som vi andra aldrig kommer att komma i närheten av, men vi kan lyssna och försöka lära oss.

Sen har vi en liten skara som kommer enbart för att leva rövare på olika sätt samt mer eller mindre religiösa. 1. Tron kommer aldrig att sitta i maten. 2. Tron kommer aldrig att sitta i kläderna. 3. Tron sitter i hjärtat och i själen. 4. Man tvingar aldrig på någon en tro.

Tro kan man utöva i hemmet och i olika religiösa byggnader. I vissa lägen i samhället, måste man visa sig för olika personer. Det är Läkare, Tandläkare, Polis, Domstol, Lärare, förskolepersonal, Äldreomsorgspersonal är några av yrkesgrupperna som måste veta att det är rätt person som de har att göra med. Visst finns det självklart även andra som måste ha den rätten att sk. styrka identiteten. Då kan man inte och man ska inte ha rätten att bära olika religiösa beklädnader så som tex en burka. Tycker detta samtalsämne är så bisarrt så det liknar ingenting och det mest fascinerande är att det är inte de stora skarorna som skriker om det, utan det verkar vara våra politiker som tävlar om vem som kan skrika högst i frågan.

Micke

Om admin

47 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i en del år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.Fråga om du funderar på något
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.