Likt den blinde finns det bara en väg?

Lite intressant är det att följa den politiska debatten i Eda kommun. Finns av alla partier, men bara ett parti som driver en aktiv politik. Resten av partierna driver bara budgetarbete med skygglappar och egentligt tjänstemannaarbete.

Hela Edas Lista har en tendens om att vara ute och skrika för skrikandets skull så fort något ska förändras inom kommunen. Ibland på gott och ibland på ont. Ta tex detta med skolornas placering och antal i kommunen. Man SKA ha det som det alltid har varit, men till vilken nytta? Det viktigaste borde väll i stället vara att ha full fokus på vad man får för de pengar som kommunen lägger ner på skolverksamheten. En fokus som förövrigt borde ligga i allt ekonomiskt tänk i en offentlig förvaltning, men det offentliga är ju inte direkt kända för att ha ett sådant tänk.

Med denna skrivning säger jag INTE att man ska förändra den nuvarande skolorganisationen eller antalet skolor eller vart de ligger. Men tänkvärt är att vi kan transportera våra barn till dagis/dagmamma, men så fort de börjar skolan ska det helst vara promenadavstånd. Hmm.

Men, om man ser den statistik som presenteras bildningsutskottet sedan flera år, ja då ser man ett kraftigt vikande antal födda barn i området järnskog med omnejd. Denna minskning har setts i många år. Visst kan man ju alltid hoppas att det flyttar in mer personer i området, eller att barnafödandet ökar, men det har man ju hoppats från kommunens sida i många år, utan någon större framgång. Kanske dags att våga fatta det obekväma beslutet i stället för att bara vara egenkär och tänka på sin egen bygds närhet och tänka på HELA kommunens bästa?

Som Olof Palme sade: ”Politik är att vilja” – Något som verkar saknas inom Eda Kommun.

Vad tycker ni? Mängd och placering eller kvalité eller är det ett hinder att det går hand i hand?

Micke

 

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Eda, ensson, Mina tankar, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar