Tjänstemän styr Eda kommun och Politiker suger Kuk.

 Eda kommun håller just nu på med det värsta som de kan tänka sig. De för söker just nu att att göra en vendetta mot allt som rör sig och som stör dem och de betalar sig bort från ”problemen” som yttrar sig inom organisationen.

Just nu ligger mitt ärende som jag begärde ut för x antal månader sen på ett tjänstemanna bord. Ingenting händer nu och inget hände då. Mailkommunikation kan styrkas. Men ett utlovande från kommunsekreteraren var att skärpning skulle ske.

Nåja, nuvarande tillförordnad kommunchef har haft papperna på bordet sedan första dag, inget har skett och ingenting syns i arkivet. När jag skickade en förfrågan till kommunen igen om vad som sker så hamnade de på Henrik Hanssons bord och han lämnade över min förfrågan till en assistent. Men, återigen så sker ingenting. Inte heller denna skrivning blev diarieförd så att man lätt kan hitta det.

Ingen syns nu i arkivet eller i postlistan och ingenting kan spåras. Tror de. Någon som vill se?

Hur kan man som journalist vara en samhällsgranskare om inte det offentliga lägger papperna på bordet? Det går ju inte då det offentliga skiter i oss medborgare och gång på annan sopar igen spåren? Detta sker alltså gång efter annan inom denna kommun. Man har på detta sätt totalt utrangerat möjligheten att försöka sig på att göra någon form av insyn i vår demokratiska värld. En värld som jag hoppas att många mer än mig vill leva i. En värld som kan vara vacker om vi vårdar den tillsammans.

Micke.

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i Mina tankar, Politik. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar