Rätten till färdtjänst.

Värmlandstrafik är i blåsväder igen. Återigen tolkas lagen som fan läser bibeln. På Värmlandstrafiks sida kan man läsa vilka regler och avgifter som man tillämpar vid bedömningen av färdtjänsten och kostnader som den åkande får efter det fattade beslutet. Lagen som Värmlandstrafik refererar till finns här. Läser man på ett annat ställe på nätet så har de en tolkning av lagen här. 

Lagen som herr Danielsson refererar till är som alltid bara ett miniminorm av vad kommunerna ska tillåta. Det finns inte en enda rättighetslag i Sverige som förbjuder kommunerna att ge dess innevånare en bättre bedömning än det som lagen säger. Den skrivningen har aldrig funnits och kommer aldrig att finnas.

Det som står i lagen gäller funktionshindrade. Men det står ingenting om att personer i en kommun, efter ansökan, tillfälligt får ett tillstånd till färdtjänst. Så en tolkning kan göras, som alltid i dessa former av lagar till det bättre, men dock inte till det sämre än det lagen säger.

Tragiskt är det dock att de Värmländska kommunerna betalar Värmlandstrafik för denna felaktiga tolkning av lagen och för den utarmning av kollektivtrafiken i Värmland.

Micke

 

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar