Röv och arsle går inte hand i hand

 Att vara arbetslös eller sjuk i Sverige idag är många gånger ett heltidsarbete. En massa papper och regler att kunna och enormt ofta går reglerna inte hand i hand.

För att ha rätt till a-kassa ska man stå till arbetsmarknadens förfogande dygnets alla timmar och man måste vara aktivt arbetssökande. Ingen dum regel alls och så som det ska vara. 

Sen om man då blir sjuk, som arbetslös, får man svara på frågan. Hur har ditt sjukdomstillstånd påverkat din förmåga att söka arbete. Hmm, lite bisarrt då det bara är ett av kraven för att få a-kassa. Den andra delen om att man ska stå till arbetsmarknadens förfogande är ju helt borttagen här och då får man ju ingen sjukersättning heller för söka kan man ju göra.

Dessa två regler går alltså inte hand i hand och hur man än vänder sig har man arslet bak i frågan och får med andra ord vända sig till Socialtjänsten eller ta av sparade medel. Visst har Sverige blivit mycket humanare? 

Micke

Om admin

43 årig värmlänning som skriver vad han tycker när han tycker om vad han tycker. Har börjat med politiken igen efter att ha varit icke engagerad i något år. Medlem av Socialdemokraterna och tänker jobba för en socialdemokratisk politik.
Det här inlägget postades i ensson, Mina tankar, Nyheter, Politik och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar